bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

Latin Amerikalıların Yarısından Fazlası Kripto İle Ödeme Yapıyor

latin amerikalilarin yarisindan fazlasi kripto ile odeme yapiyor

Kripto ile ödeme yapmayı kabul eden şirketlerin artış göstermesiyle birlikte kripto paralar birçok ülkede benimsenmeye başladı. Mastercard, Latin Amerikalıların kripto kullanımıyla ilgili bir anket çalışması yaptı. Ankete göre Latin Amerikalıların çoğu kripto paralarla ödeme yapmaya başladı.

Latin Amerikalılar, Kripto Paraları Benimsemeye Başladı

Mastercard tarafından yapılan bir ankete göre, Latin Amerikalı tüketicilerin yarısında fazlası, kripto ve dijital ödemeleri kullanıyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 51’i halihazırda kripto ile işlem yaptıklarını aktarıyor. Üçte birinden fazlası, günlük satın alma için stabilcoin ile ödeme yaptıklarını belirtiyor.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 86’sı geçen yıl en az bir kere kripto paralarla ödeme yaptığını bildiriyor.

latin amerikalilarin yarisindan fazlasi kripto ile odeme yapiyor

Latin Amerikalılar, temassız ödemelere ek olarak biyometri, dijital para birimleri ve QR kodu gibi gelişmekte olan yöntemleri kullanmaya başladı.

Mastercard Latin Amerika ve Karayipler’in ürün ve mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Walter Pimenta, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Latin Amerikalılar, finansal işlemlerini yürütmek için teknolojiye yöneliyor ve bu eğilimin, yüzde 95’lik bir kesimi önümüzdeki yıllarda kripto paraları ödeme yöntemi olarak kullanmayı planlıyor.

Mastercard, finansal kurumların kripto desteğinin de tüketicilerin bu alana olan güvenini artırabileceğini sonucunu ortaya çıkardı. Ankete göre, finansal kurumların desteğiyle Latin Amerika ve Karayipler‘deki insanların yaklaşık yüzde 69’u yatırım yaparken kendilerini daha güvende hissedecek ve yüzde 67’si kriptoda ödeme yapma veya alma konusunda kendilerini rahat hissedecek.

Ankete katılanların yüzde 82’si, kripto ile ilgili işlevlerin doğrudan mevcut finansal kurumlardan erişilebilir olmasını istiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala