bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,414.99 1.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.75 0.52%
bnb
BNB (BNB) $ 582.91 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 144.77 0.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527804 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455968 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159452 6.70%

Kripto Savunucuları Steam’in NFT Yasağını Protesto Etti

kripto savunuculari steamin nft yasagini protesto etti 2

Yakın bir zamanda Steam, NFT ve kripto para içerikli oyunları yasaklamıştı. Son olarak kripto destekçileri ve Blockchain oyun geliştiricileri de Steam’i kripto ve NFT oyunlarına yönelik son yasağını protesto etti.

Oyun odaklı platform Steam’in getirdiği yasaklamalar büyük bir kitlenin tepki göstermesine sebep oldu. Özellikle kripto oyun geliştiricisi ve Web3 savunucusu Fight for the Future girişimi bu karara karşı çıkıyor.

Kripto savunucusu Fight for the Future, Valve’a açık bir mektup yayınlayarak Steam yaratıcısı ve oyun geliştiricisinden kripto tabanlı oyunları pazarında yasaklamamasını istedi.

Mektupta konuyla alakalı şu detaylar yer alıyor:

“Valve, web3 oyunları, Steam ekosisteminde yeri olan, hızlı hareket eden ve heyecan verici bir oyun kategorisidir. Lütfen bu konudaki tutumunuzu değiştirmeyi düşünün ve kripto para ve daha geniş olarak Steam platformunda Blockchain teknolojisinin kullanımına izin verin. Steam’de Blockchain tabanlı oyunları yasaklamayın.”

kripto savunuculari steamin nft yasagini protesto etti

Kripto Savunucuları Steam’e Karşı NFT için Birlik Oldu

Fight for the Future adlı girişim, NFT oyun alt yapı platformu Enjin, Blockchain Game Alliance (BGA) ve 26 Blokchain oyun stüdyosunu içeriyor. BGA’nın kendisi ise dev oyun yayıncısı Ubisoft, Ethereum Layer-2 ölçeklendirme çözümü Polygon, The Sandbox yayıncısı Animoca Brands ve Atari dahil olmak üzere düzinelerce üyeyi temsil ediyor.

Yakın zamanda piyasaya sürelecek olan Blockchain tabanlı macera oyunu Age of Rust’ın geliştiricileri, 14 Ekim’de güncellenmiş düzenlemeleri nedeniyle artık Steam’de yayınlayamayacağını Twitter üzerinden takipçilerine haberi verdi.

Yasaklamanın ardından rakibi Epic Games’in cevapları ve bu yeni şikayetler ışığında Valve’ın nasıl bir politika izleyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala