bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

Kripto Para Sektöründe Neler Yaşandı? (26 Şubat- 5 Mart)

piyasalar gune nasil basladi 20

Kripto para sektörü her geçen gün yeni haberlere ev sahipliği yapıyor. Biz de sizler için haftanın öne çıkan haberlerini derledik Şimdi kripto sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte inceleyelim.

Bitso ve Mastercard Ortaklık Kurdu

Kripto para sektöründe son dönemde birçok ortaklık haberi ile karşılaşıyoruz. Özellikle birçok şirket kripto odaklı çalışmalarını hızlandırmak için iş birliği yapıyor. Çıkan son haberlere göre; Latin Amerika kripto borsası Bitso, şirketin yaptığı açıklamada Mastercard ile ortaklaşa Meksika’da bir banka kartı başlattı.

MicroStrategy Cephesinden Silvergate Açıklaması

Kripto dostu banka olan Silvergate cephesinde yaşanan son olayların ardından, Coinbase, Galaxy Digital ve Crypto.com artık banka ile birlikte çalışmayacaklarını açıklamıştı. Lider kripto para birimi Bitcoin’e olan desteğiyle tanınan MicroStrategy tarafından Silvergate açıklaması geldi.

Binance, Dolandırıcılığa Karşı Ortak Kampanya Başlattı

Binance, hem geleneksel hem de kriptoyla ilgili dolandırıcılıklarla mücadele adına dünya çapındaki kolluk kuvvetleriyle görüşmeler yapıyor. Binance, blog sayfası üzerinden paylaştığı gönderide dünya çapındaki dolandırıcılık suçlarında yaşanan endişe verici gelişmeler sonrası hamle yapma kararı aldığını duyurdu. 

BlockFi Yöneticileri, Gemini Hakkında Toplu Dava Açtı

Kripto para sektöründe geride bıraktığımız yıl oldukça hareketli geçti. Yaşanan iflasların ardından birçok şirket açılan davalar ile boğuşmaya başladı. İflas eden kripto kredi şirketi BlockFi‘da yaklaşık 2 milyon dolar değerinde varlığı dondurulan bir yatırımcı, şirketin kurucularına, iki yöneticisine ve kripto para borsası Gemini’ye karşı toplu dava açtı.

Avustralya Merkez Bankası, CBDC Pilot Uygulamasını Başlatacak

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Avustralya Merkez Bankası ve bir Avustralya finansal araştırma enstitüsü olan Dijital Finans Kooperatifi Araştırma Merkezi’nin ortak açıklamasına göre, Avustralya Merkez Bankası önümüzdeki aylarda bir merkez bankası dijital para biriminin canlı pilotunu başlatacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala