Kripto Para Dünyasındaki Hayvan Terimleri

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Ayı, boğa, balina gibi birçok ismi günlük hayatta duyar hale geldik. Piyasanın içinde olanların bu terimlere hakim olması analizlerin anlaşılabilirliğini güçlendirse de kripto varlıklarla yeni tanışanlar için kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu yüzden bu yazımızda kripto para dünyasındaki hayvan terimleri ile ilgili detaylara yakından bakıyoruz. Ayrıca dilerseniz, konuya dair çekmiş olduğumuz videomuzu da aşağıda izleyebilirsiniz.

Kripto Para Dünyasındaki Hayvan Terimleri Neler?

Aslında ilk olarak şunu söylemek gerekir ki bu hayvan terimleri finans ya da ekonomide de sıklıkla kullanılıyor.

Boğa ya da boğa piyasası, piyasanın yukarı yönlü hareket ettiği ve edeceği durumlar için kullanılır. Boğa piyasası yatırımcıların alıma geçeceğini işaret eder ve piyasalar için olumlu anlam ifade eden bir terimdir.

Benzer şekilde ayı ya da ayı piyasası da piyasanın aşağı yönlü hareket ettiği durumlar için kullanılır, işlerin kötü gittiğinin habercisidir. Genellikle fiyatların düşüş eğiliminde olduğu dönemler için kullanılır. Piyasalar için olumsuz anlam ifade eden bir terim ve boğa’nın tam tersi de diyebiliriz.

Piyasalarda “Ölü ata yatırım yapmak” tabiri fiyatı yerinde sayan ve kazanç getirmesi beklenmeyen yatırım enstrümanları için kullanılır. Atsan atılmaz, satsan satılmaz denilen birçok varlık için bu ifade yanlış olmayacaktır ancak farklı bir kullanım olarak at benzetmesi, beklenmedik kazançlar getirebilecek ürünler için de geçerli.

kripto para dunyasindaki hayvan terimleri 2

Şahin, duruşundan taviz vermeyenler ve sıkı para politikalarını savunanlar için kullanılan bir terim. Genellikle Amerika’daki piyasalarda bu terim daha çok kullanılıyor diyebiliriz.

Siyah kuğu terimi ise, beklenmeyen bir gelişme sonucunda piyasalarda yaşanan ani hareketler için kullanılır. Eğer kripto para yatırımınız varsa ya da yakından takip ediyorsanız, beklenmeyen gelişmeler derken neyden bahsedildiğini az çok anlamışsınızdır.

Güvercin tutumu, kripto varlık ve finans piyasalarındaki gevşek politikaları temsil eder. Hatırlatalım, bu terimi Geleneksel finans için daha sık kullanıyoruz.

Kedi, varlıkların yüksek fiyatlara ulaştıktan sonraki düşüşünden sonra tekrar bir miktar daha yükselebileceğini anlatmak için kullanılan bir terimdir. Bir topun belirli bir yükseklikten düştükten sonra yere çarpıp tekrar bir miktar yükseliş göstermesine benzetilir.

Tabii bu olay tam tersi şekilde de yaşanabilir, çok hızlı yaşanan yükselişlerin ardından yaşanan düşüşler de buna bir örnek.

Piyasalarda yaşanan sert düşüşler hatta çöküşler için dikkatli olunması gereken zamanlar için siyah kanarya tabiri kullanılır. Dünyanın en zorlu piyasalarından biri olarak görülen kripto varlık piyasasında da her zaman dikkatli olmak gerektiği için bu terimi de bilmek önemli olabilir.

Fil ya da marketteki fil, piyasanın bir anda alt üst olabileceğini ifade eden bir terimdir. Markete girmiş bir filin hangi ürüne saldıracağını tahmin etmek mümkün olmayabilir ancak marketin altını üstüne getirmesi muhtemeldir. Yani, dikkatli olunması gereken bir durumu ifade eder.

Sadece ekonomide değil bir çok alanda kullanılan kelebek etkisi terimi, küçük bir gelişmenin ya da değişikliğin çok daha büyük olayları tetikleyebileceğini ifade eder. Hatırlarsanız böyle bir film de var, hatta Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i geliştirmesi belki de buna bir örnektir.

Balina, ilgili piyasanın zenginleri için kullanılan terimdir. Bir kripto para birimi, hisse senedi ya da değerli bir varlıktan elinde fazlaca bulunduran kişi ya da kişiler için kullanılır. Tabii elinde daha az miktarlarda varlığı olanlar için de farklı balık isimleri sayıldığı oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

Fidelity, OnChain ABD Hazine Fonu için başvuruda bulundu

Aracı kurum ve yatırım fonu sağlayıcısı Fidelity Investments, ABD doları para piyasası fonunun tokenleştirilmiş bir versiyonunu Ethereum’da kaydettirmek için başvuruda bulundu. Başvurusuyla birlikte token’laştırma alanında BlackRock ve Franklin Templeton gibi şirketlere katıldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 21 Mart’ta yaptığı başvuruya göre, “OnChain” adını verdiği yeni blokzincir girişimi, ağırlıklı olarak ABD Hazine bonolarına yatırım yapan ...

Bağlantıyı kopyala