bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Kripto Oyun Şirketi Immutable, Çalışanlarını İşten Çıkarıyor

kripto oyun sirketi immutable calisanlarini isten cikariyor

Kripto para şirketlerinde işten çıkarmalar şubat ayında da devam ediyor. Kripto kışı ile birlikte yaşanan durgunluk şirketleri küçülmeye zorluyor. Sektörde işten çıkarmalar dalga dalga yayılmayı sürdürüyor. İstihdam azaltma furyasına son katılan şirket Avustralya’dan geldi. Kripto oyun şirketi Immutable, çalışan sayısının yüzde 11’i ile yollarını ayıracak.

kripto oyun sirketi immutable calisanlarini isten cikariyor2

Immutable’den İşten Çıkarma Kararı

Avustralyalı kripto oyun şirketi Immutable, çalışan sayısını azaltma kararı aldı. Şirket, çalışanlarının yüzde 11’ini işten çıkaracağını duyurdu. The Sydney Morning Herald’da yayınlanan habere göre Immutable, nakit rezervlerindeki bilinmezlik nedeniyle işten çıkarma kararı aldı. Şirketin kurucu ortağı James Ferguson, karar ile nakit dayanıklığının en üst düzeye çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca Ferguson, önemli projelere kaynak ayırma ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Kararın tüm sorumluluğunu üstlendiğini bildiren Ferguson, işten çıkarılan personele 10 haftalık ücret, dizüstü bilgisayar, danışmanlık ve yer değiştirme hizmetleri verileceğini açıkladı. Şirketin geçen yıl 27 milyon dolar kazanç sağlarken, 83 milyon dolar harcama yaptığı belirtildi. Şirketin 280 milyon dolar nakdi olduğu, bu rakamın dört yıldan fazla dayanıklılık sağlayabileceği bildirildi. Şirket temmuz ayında da çalışanlarının yüzde 8’ini işten çıkartmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala