bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Kripto Fonu Galois de FTX İflasından Sonra Kepenk Kapattı

iflas GcB5 cover

Kripto para borsası FTX’in kısa süre önce iflas etmesinin ardından birçok şirket FTX’in peşinden iflasa sürüklendi. Çıkan son haberlere göre; dünyanın en büyük kripto odaklı niceliksel fonlarından biri olan kripto koruma fonu FTX’in çöküşünde sermayesinin önemli bir bölümünü kaybetti. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Galois alım satım işlemlerini durdurdu.

Kripto Fonu Galois da İflas Bayrağını Çekti

Kripto para borsası FTX‘in çökmesiyle birlikte, yatırım şirketlerinin fonları da sıkıntılı süreçlere girdi. FTX ve Alameda, uzun süredir kripto endüstrisinde oldukça güçlü kardeş şirketler oldular. Ancak yaşanan son olayların ardından, iki şirket de iflasını duyurdu. Bu şirketler ile ilişkisi olan ya da ortak çalışma yürüten kuruluşlar, varlıklarını çöken şirketlerden kurtarmanın yollarını araştırıyor. Bu şirketlerden biri olan Galois Capital, fonlarının yarısının çöken borsada sıkıştığını kabul etmişti.

images.fnlondon 1
Trading Charts on a Display

Kripto fonu Galois, FTX’in çöküşünde sermayesinin önemli bir bölümünü kaybettikten sonra istifa etti. Galois Capital kurucu ortağı Kevin Zhou, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

FTX durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, fonu hem finansal hem de kültürel olarak işletmeye devam etmenin savunulabilir olduğunu düşünmüyoruz. Kendimizi içinde bulduğumuz mevcut durum için bir kez daha çok üzgünüm. Sıkışmış sermayeyi herhangi bir şekilde kurtarma şansımızı en üst düzeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala