bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,415.26 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.41 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 609.18 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 144.16 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525904 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468532 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151049 0.96%

Kripto Borsaları Cardano Vasil Yükseltmesine Hazırlanıyor

Kripto Borsalari Cardano Vasil Yukseltmesine Hazirlaniyor

Blockchain teknolojisi günün her saniyesi güncel kalmasıyla öne çıkan oldukça güçlü bir yapıya sahip. Ancak bu güçlü yapı aynı zamanda ağ üzerinde yapılacak en ufak değişikliğin dâhi oldukça zor yapılması anlamına geliyor. Doğal olarak büyük Blockchain ağlarında yapılan yükseltmelerin de önemi artıyor. Cardano‘nun merakla beklenen Vasil Yükseltmesi de buna bir örnek. Öyle ki Ethereum Merge‘de olduğu gibi birçok borsa hazırlıklarını yapmaya başladı.

Kripto Borsalari Cardano Vasil Yukseltmesine Hazirlaniyor 1

Kripto Para Borsaları Cardano Vasil Yükseltmesine Hazırlanıyor

Cardano Blockchain ağı bir süredir en önemli ikinci yükseltmesi olan Vasil için çalışmalarını yürütüyordu. Geliştiricilerin hazırlıklarını ve testlerini tamamladıkları yükseltme için 22 Eylül tarih gösterilirken, Input Output tarafından yayınlanan en son güncellemeye göre, ADA’nın likiditesinin yüzde 73’ünü taşıyan merkezi borsalar yükseltmeye hazır.

Merkezi kripto para borsalarının büyük bir çoğunluğu, kendi iç offchain yapılarına sahiptirler. Bu noktada işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına borsalar Vasil yükseltmesi gibi durumlarda para yatırma ve çekme işlemlerini askıya alırlar. Bu noktada kullanıcıların bu kısa süre zarfında endişe etmesine gerek yoktur.

Cardano Vasil Yükseltmesi Nedir?

Cardano (ADA) her yıl periyodik iyileştirmeler ile birlikte yeni fork’lar yapan bir ağ olarak kendisini yapılandırıyor. İlk olarak Alonzo ile başlayan yükseltme çalışmaları, şimdi ise adını matematikçi Vasil Dabov’dan alan Cardano Vasil hard fork ile devam ediyor. Cardano ağının genel ağ kararlılığına ve entegrasyonuna odaklanan Vasil, içerisinde birçok detayı ve geliştirmeyi barındırıyor. Ek olarak ağın ikinci büyük yükseltmesi olma özelliğine sahip.

Cardano Vasil yükseltmesi hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak rehberimize ulaşabilirsiniz.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala