bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

Kraken’in CEO’su Borsanın Taşınma Sebebini Açıkladı

Krakenin CEOsu Borsanin Taşinma Sebebini Açikladi

Kripto para sektörü son dönemin en kritik zamanlarını yaşıyor. Özellikle LUNA ve UST‘nin yaşadığı çöküş borsaları da etkilemiş durumda. Son olarak kısa bir süre önce borsanın San Fransisco’daki merkezini kapatan Kraken’in CEO’su, bu kararın arkasındaki asıl nedeni paylaştı.

Kraken'in CEO'su Borsanın Taşınma Sebebini Açıkladı

Kraken’in CEO’su: Devlet Kurumları Bize Sevgi ile Dolup Taşmıyor

Kripto paraların özellikle son dönemde yaşadığı büyük çöküş sonrası düzenleyiciler de operasyonlarını hızlandırmış durumda. Küresel düzenleyiciler birçok merkezi kripto para borsasına yaptıkları baskıyı artırırken, önemli bir adım da Kraken borsasından geldi. Borsa San Fransisco’daki merkezini kapattı. Bunun üzerine kısa bir süre önce borsanın kurucu ve CEO’su Jesse Powell, konu hakkında konuştu.

Bildiğiniz üzere, New York, 2015’te kripto için tartışmalı BitLicense düzenleyici çerçevesini duyurduğunda, Powell Kraken’i derhal ve kalıcı olarak eyaletten çıkarmıştı. Bunun üzerine merkezlerini San Francisco’ya taşıyan borsa, benzer sıkıntıları burada da yaşadı.

Buna ek olarak Nisan ayı başlarında Powell, Kraken’in San Francisco’nun finans bölgesindeki küresel merkezini kapattı ve bölgedeki yaygın suç, akıl hastalığı ve uyuşturucu kullanımını Kraken çalışanları için artık savunulamaz olan tehlikeler olarak nitelendirdi. Son olarak konuştuğu bir podcast yayınında konuşan Powell, şu detaylara yer verdi:

“SOMA’daki (South of Market) ofisten 12 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde yaşıyordum ve her gün insan dışkısı üzerinde seksek oynamak, iğneler ve palalı adamlarla dolu gibiydi.”

Bununla birlikte Powell’a göre bu her zaman böyle değildi. “San Francisco oldukça düştü. Oraya ilk kez 2013 civarında taşındım ve bugün olduğundan çok farklı bir yerdi” diyen Powell şunları da ekledi:

“Eskiden çok daha güvenliydi, çok daha temizdi ve o zamandan beri sadece bozulduğunu gördüm.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala