bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

Kelly, Ethereum Vadeli İşlemleri ETF’si için SEC’e Başvurdu

kelly ethereum vadeli islemleri etfsi icin sece basvurdu

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için yapılan ETF başvuruları güç geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak yönetiminde Kevin Kelly’nin olduğu Kelly Strategic Management, SEC‘e Ethereum (ETH) vadeli işlemler ETF’si başvurusunda bulundu.

Kelly’nin ETF’si, kayıtlı emtia borsalarında işlem gören nakit ödemeli ETH vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak ve aktif olarak yönetilen bir fon olacak. 

kelly ethereum vadeli islemleri etfsi icin sece basvurdu 2

Kelly, Ethereum (ETH) ETF’si için Başvuran İlk Şirket Değil

Kripto paraların yatırımsal değeri hızlı bir şekilde artıkça, yatırım skalası da bu denli genişlemekte. Bununla birlikte büyük fonlar halinde yatırım yapmak isteyenler için fon ihtiyacı oluşuyor. İlk başta Bitcoin üzerinden gerçekleştirilen ve kısa bir süre önce ilk defa onay alan Bitcoin ETF’si kripto dünyasını oldukça etkilemiş, devamında birçok kurumun onay almasıyla genişlemişti. Benzer bir şekilde Ethereum ETF başvurusunda bulunan ProShares ve VanEck de bu yönde çalışmalarına başlamış durumda.

Diğer taraftan Chicago Ticaret Borsası (CME), şu anda Ethereum (ETH) vadeli işlemlerinin işlem gördüğü tek emtia borsası olma özelliği taşıyor. CME’nin ETH vadeli işlem sözleşmeleri için mevcut pozisyon limitleri, her bir sözleşmenin 50 ETH’yi temsil ettiği aylık 8.000 sözleşmeyi kapsıyor. Kelly fonu, bu sınırlara ulaşırsa, daha uzun vadeli ETH sözleşmelerine, devlet tahvilleri veya kısa vadeli senetler gibi kurumsal borç senetleri gibi ek nakit ve sabit getirili yatırımlara yatırım yapabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala