bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

Kazakistan’da İnternet Kesintisi Bitcoin Hashrate’i Düşürdü

kazakistanda internet kesintisi bitcoin hashratei dusurdu

Kripto madencileri Çin’in baskısı sonrası Kazakistan‘a yönelmiş ve operasyonlarını Kazakistan’a taşımışlardı. Ancak Kazakistan hükümeti, ülkenin internet erişimini keserek yaşanan protestoları bastırmaya çalıştı. Bitcoin madencilik havuzları da bundan oldukça etkilendi.

Yaşanan internet kesintisi sonrası en büyük madencilik havuzlarından 1THash, yüzde 82 düşüş gösterirken, OKExPool yüzde 46.3 düştü.

Kazakistan’da Bitcoin Hashrate Seviyeleri düştü

Cambridge Alternatif Finans Merkezi verilerine göre, Kazakistan, dünyadaki Bitcoin hash oranının yüzde 18’ine ev sahipliği yapıyor. İnternet kesintisi sonrası bu havuzlardan bazıları olan F2Pool, AntPool ve ViaBTC dahil olmak üzere büyük havuzlar da sırasıyla yüzde 12.8, yüzde 11.6 ve yüzde 19.2 düşüşler gördü. 

Diğer taraftan yaşanan hashrate etkisi, geçen yıl Çin’in Bitcoin madenciliği ekosistemini yasaklamak için harekete geçtiğinde görülen dramatik düşüşten oldukça uzak seviyelerde. 

Kazakistan Bitcoin Hashrate

Ancak Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev‘in protestoları sert bir şekilde bastırma sözü vermesi ve ülke çapında olağanüstü hal ilan etmesi madencilik alanında gerçekleşecek büyük sorunların sinyali olarak görülüyor. Öyle ki ülkede hızla artan madencilik faaliyetleri, ülkenin enerji fiyatlarını artırması ve madencilik operasyonlarını kısıtlamalar getirilmesi ile sonuçlanabilir.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala