bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,687.80 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.90 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 587.05 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528218 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462866 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150048 2.29%

Kazakistan, Kripto Yasasını Kabul Etti

kazakistan kripto yasasini kabul etti

Kripto madenciliği konusunda son zamanlarda sert bir tutum takınan Kazakistan, kripto düzenlemeleri konusunda da adım atıyor. Ülkede kripto madenciliği ve kripto borsasını düzenleyen yasayı onayladı.

Kazakistan, Ülke Genelinde Kapsayıcı Kripto Düzenleme Yasasını Onayladı

Kazakistan milletvekilleri, “Kazakistan Cumhuriyeti’nde Dijital Varlıklar Hakkında” sunulan yasayı onayladılar. Kazakistan kripto varlıklar ve özellikle de kripto madenciliği konusunda ilerlemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce dijital varlıklarla ilgilenme turunda, ülkenin başkentindeki milletvekilleri “Kazakistan Cumhuriyeti’nde Dijital Varlıklar Hakkında” hazırlanan yasayı onayladı.

kazakistan kripto yasasini kabul etti 2

Diğer pek çok yasa tasarını kapsayan yeni yasa, ülke içinde kripto para dolaşımını, kripto madenciliğini ve kripto borsaları için yeni düzenlemeler getiriyor. Kazakistan Senatosu, ülkedeki kripto para birimlerini ve ilgili faaliyetleri yeni yasa ile düzenlemeyi ve ülkede bir kripto ekosistemi kurma fırsatı yaratmayı hedefliyor.

Çin’in kripto madenciliğini yasaklamasının ardından Kazakistan, kripto madencilik şirketlerinin ilgisini çekmiş ve ülke kripto madencilik şirketlerinin merkezi olmaya başlamıştı. Kripto madencilik faaliyetlerinin ülkede artmasıyla birlikte ülkenin artan elektrik ağında ciddi bir baskı oluşturulmuş ve hükümet bu durumu çözmek için yeni düzenlemeler getirmeye başlamıştı. Bununla birlikte Kazakistan Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, kripto madencilerine daha yüksek vergiler uygulamak için ülkenin vergi kanununu değiştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala