bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

John Ray’in Faturalarında ‘FTX 2.0’ Sinyali

John Rayin Faturalarinda FTX 2.0 Sinyali2

FTX CEO’su John Ray‘in gider dosyalarında borsanın yeniden başlatılacağına ilişkin ipuçları yer aldı. Bunun üzerine FTX borsasının token’ı FTT, yüzde 25’e yakın yükseliş kaydetti. Ray, daha önce yaptığı açıklamada FTX‘i yeniden aktif hale getirebileceklerini açıklamıştı.

John Ray’in ‘FTX 2.0’ Üzerinde Çalışıyor

İflas sürecini yönetmek için FTX‘e atanan John Ray’in FTX 2.0 üzerinde çalıştığı somut olarak belgelendi. Ray’in harcama dosyasında FTX 2.0 ile ilgili materyallere 6,5 saatten fazla zaman ayırdığı ortaya çıktı. Borsanın yeni CEO’su, ocak ayında yaptığı açıklamasında FTX‘i yeniden başlatma olasılığına ilişkin açıklama yapmıştı. Ortaya çıkan belgelerde yer alan ‘FTX 2.0’ ifadesi, borsanın aktif hale getirilmesi olarak yorumlandı.

John Rayin Faturalarinda FTX 2.0 Sinyali3

Ray, ocak ayında yaptığı açıklamada her ihtimalin masada olduğunu belirtmişti. FTX’i yeniden faaliyete alma ile tasfiye ya da satış seçeneklerinden kârlı olanın araştırıldığını söylemişti. Şirketin avukatı Andy Dietderich ise nisan ayında yaptığı açıklamada borsanın potansiyel olarak faaliyetlerine yeniden başlayabileceğini açıklamıştı. Bunun büyük sermaye gerektirdiğini belirten Dietderich, henüz düşünce aşamasında olduklarını ifade etmişti.

Diğer yandan risk sermayesi şirketi Tribe Capital‘in FTX’i yeniden başlatma planı ile ilgilendiği bildirilmişti. Şirketin 250 milyon dolar sermaye toplanmasına yönelik bir kampanyaya öncülük etmesi ve 100 milyon dolar vermesinin öngörüldüğü aktarılmıştı. Ray’in faturalarında FTX 2.0’a ilişkin ifadelerin yer alması FTT’de ciddi artışa yol açtı. FTT, yüzde 25’e yakın yükselişle 1.22 dolara kadar çıktı. Kripto para, bu seviyeden gelen satışlarla 1.06 dolara geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala