bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

FTX’in Şirketi LedgerX Resmen Satıldı

FTXin Sirketi LedgerX Resmen Satildi

İflas eden kripto borsası FTX‘e bağlı LedgerX‘in satışı tamamlandı. MIAX, Ledger Holdings’ten bünyesindeki LedgerX’i resmen satın aldı. 50 milyon dolarlık anlaşma için ilk açıklama nisan ayında yapılmıştı. Şirketin satışı FTX’in kullanıcılara fonlarını geri ödeme planı çerçevesinde gerçekleşti. FTX, LedgerX’i 2021 yılında türev ürünlere genişlemek için satın almıştı.

ftx ledgerxin satisi icin miax ile anlasmaya vardi 2

MIAX, LedgerX’i Satın Aldı

Miami International Holdings şirketi MIAX, LedgerX’in satışını resmi olarak tamamladı. İflas eden FTX, LedgerX ile türev piyasalarını hedeflemişti. Daha önce yapılan açıklamada satın almanın 50 milyon dolara gerçekleştiği belirtilmişti. FTX US, 2021 yılında ABD’de türev ürünlere giriş çerçevesinde LedgerX’i satın almıştı. FTX US, LedgerX aracılığıyla doğrudan kullanıcılara kripto türev ürünleri sunmayı planlamıştı.

MIAX’in ana şirketi Miami International Holdings Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Thomas Gallagher, LedgerX’in satın alınmasının şirketin büyüme stratejisinin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Gallagher, LedgerX ile swap ve vadeli işlemlerde yeni ürünler sunma kabiliyetlerini geliştirdiklerini söyledi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) kayıtlı bir şirket olan LedgerX, 2014 yılında kurulmuştu. Kripto para opsiyon piyasasına giren ilk şirketler arasında yer alıyordu. Zach Dexter tarafından yönetilen şirketin yüksek hacimler yapmakta zorlandığı bildirilmişti.

FTX, kullanıcılara fonlarını geri ödeme çerçevesinde bazı şirketlerini satışa çıkarmıştı. FTX CEO’su John Ray, nisan ayında yaptığı açıklamada, “Paydaşlara geri ödeme sağlamak için varlıklardan para kazanmaya yönelik süregelen çabalarımızın bir örneği olan bu anlaşmadan dolayı memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala