bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,990.41 5.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.12 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.88 3.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.12 10.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499133 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464468 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152546 5.58%

FTX’in İflası Kitap Oluyor

FTXin Iflasi Kitap Oluyor

‘Big Short’un yazarı Michael Lewis, Sam Bankman-Fried (SBF) ve FTX’in iflasını anlatan kitabını bitirmek üzere olduğunu açıkladı. SBF ve FTX‘in hikayesini anlatan kitabın ekim ayında yayına çıkması bekleniyor.

savcilar sbfnin internet erisimini sinirlandirmak istiyor

FTX İflası ve SBF’nin Hayatı Kitap Oluyor

Ünlü yazar Michael Lewis’in Sam Bankman-Fried hakkında yazacağı kitabın ismi “Going Infinite: the Rise and Fall of a New Tycoon” olacak. Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023 konferansında konuşan Lewis, kitap ile ilgili çok fazla ayrıntı vermedi. Kitabın yayın tarihi de henüz belli değil. Lewis, kitabın SBF’nin ekim ayındaki duruşması ile aynı süreçte çıkmasını istediğini belirtti. Yazar ile SBF‘nin yolunun ilk olarak 2021 yılının sonlarında kesiştiği ifade edildi.

Lewis’in FTX ile ilgili kitabının Kasım 2022’den önce bitme aşamasında olduğu bildirildi. Kripto dünyasının en büyük çöküşü ile birlikte başlayan süreç ise kitabın seyrini değiştirdi. Lewis, FTX dramasının kitabı kurtardığını öne sürdü. Ünlü yazar, FTX‘in yok oluşuna ilk elden bakabildiğini sözlerine ekledi.

Lewis, FTX iflasında kilit altında tutulan mütevazı miktarda Bitcoin’e sahip olduğunu da açıkladı. Kitabın yazılış sürecinde SBF’nin yakın çevresi, FTX çalışanları ve Bahamalar ile ABD hükümet yetkilileriyle görüştüğünü ifade etti. Lewis, ayrıca FTX kurucusu SBF ile Kaliforniya’daki ev hapsi sırasında röportaj yaptığı belirtti. Michael Lewis, çok satılan The Big Short: Inside the Doomsday Machine ve Moneyball kitaplarını kaleme almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala