bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Japonya, Yatırımcıları Koruyan Stablecoin Yasasını Kabul Etti

japonya yatirimcilari koruyan stablecoin yasasini kabul etti

Terra Blockchain ekosisteminin stablecoini olan Terra USD (UST) çöküşü kripto endüstrisinde yeni bir dönemi başlattı. Japonya, yaşanan durum sonrasında yatırımcılarını korumak için stablecoin yasasını kabul etti.

Japonya, Stablecoin Yatırımcılarını Koruyacak

Kripto para birimlerine büyük ilginin olduğu ülkelerden birisi olan Japonya, stablecoinler hakkında yasal bir düzenleme getiren ilk büyük ekonomilerden birisi oldu. Japonya’nın bu düzenlemesi, Terra Blockchain ekosisteminde yaşanan olayların ardından geldi.

Japonya parlamentosu, bugün gerçekleştirdiği oturumda, stablecoinlerin yasal statüsünü netleştiren ve onları esasen bir dijital para birimi olarak tanımlayan bir yasa tasarısını onayladı. Yeni yasa ile birlikte, stablecoinler Yen ya da başka bir para birimi ile ilişkilendirilmemeli ve sahiplerine bunları nominal değerlerde kullanma hakkı garanti edilmemeli şartı getirildi.

japonya yatirimcilari koruyan stablecoin yasasini kabul etti 2

Kabul edilen yasanın getirdiği yasal tanım, stablecoinlerin sadece lisanslı bankalar, kayıtlı para transfer işletmeleri ve tröst şirketleri tarafından verilebileceğini belirtiyor. Japonya’nın yeni düzenlemesi ile Tether gibi stablecoinler, sabit paralara eş değer tutulamayacak ve Japonya’da faaliyet gösteren kripto para borsaları bu kripto para birimlerini listeleyemeyecek. Son olarak kripto para borsası FTX, Japonya operasyonlarını başlattığını açıklamıştı. Kripto endüstrisiyle uyumlu düzenlemeler yapan Japonya’nın yeni stablecoin yasası pek çok kişi tarafından desteklendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala