bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,921.13 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.14 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 602.38 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 2.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527758 0.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466566 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149766 2.26%

Japonya, NFT ve Metaverse Alanına Yatırım Yapıyor

japonya nft ve metaverse alanina yatirim yapiyor

Kripto dostu politikalara dönüş yapan Japonya’da web3 seferberliği başladı. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, NFT ve metaverse alanlarına yatırım yapılacağını açıkladı.

Japonya’dan NFT ve Metaverse İçin Yatırım Hamlesi

Daha önce kripto alanındaki çalışmalarını hızlandırdığını açıklayan Japonya, web3 teknolojisi entegrasyonu için yeni teşvik planını açıkladı. Ülkenin başbakanı Fumio Kishida, yaptığı son açıklamada, ülkenin dijital dönüşüme yatırım yapma planlarının, son dönemin popüler konularından olan değiştirilemez token olarak tanımlanan NFT ve metaverse hizmetlerini içerdiğini belirtti.

japonya nft ve metaverse alanina yatirim yapiyor 2

Bu doğrultuda, dijital geleceği benimseyen şirketler için vergi desteğinin de dahil olduğu dijital teknolojiye yapılacak yatırımlarla bu alanlarda sürekli bir teşvik programının uygulanacağı belirtildi. Kishida, parlamento da yaptığı açıklamada, ülkenin “dijital teknolojinin sosyal uygulamasını desteklemeye” odaklanmaya devam edeceğini ve “NFT ve metaverse’i kullanan web3 hizmetlerinin kullanımını genişletme çabalarının teşvik edileceğini” dile getirdi.

Japonya’ın web3 alanına olan ilgisi, bazı devletlerinin aksine Blockchain teknolojilerine sınırlamalar getirmek yerine, şirketlerin gelişen Blockchain teknoloji alanına odaklanmasını teşvik ediyor. Son olarak kısa bir süre önce Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) bünyesinde ülkenin kademeli Blockchain genişlemesi için politikalar oluşturmaya odaklanan bir web3 ofisi kurulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala