bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

Japon Yetkili: Dijital Yen 2022’nin Sonuna Kadar Daha Net Bir Çerçeveye Sahip Olacak

japon yetkili dijital yen 2022ye kadar daha net bir cerceveye sahip olacak

Japonya dijital yen çalışmalarını hızlandırıyor. Japonya’nın iktidar partisi için dijital para birimleri üzerine bir panele başkanlık eden siyasi bir figür, ülkesinin 2022’nin sonuna kadar dijital bir yenden ne bekleyeceği konusunda daha iyi bir fikre sahip olacağını söyledi.

Reuters Pazartesi günü, Liberal Demokrat Parti’den Hideki Murai’nin Japonya’nın yakında bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) nasıl görüneceğine dair “daha net bir görüşe” sahip olacağını söylediğini bildirdi.

Yetkili ayrıca, CBDC’nin tasarımıyla ilgili daha fazla ayrıntının, ihraç edilmesinin finansal kurumları nasıl etkileyebileceği konusunda bir tartışma başlatabileceğini düşünüyor. Endişeler, bankanın dijital yenin uygun şekilde tasarlanması koşuluyla özel işletmeleri olumsuz etkilemeyeceği yönündeki kararına aykırı görünüyor.

Japonya Merkez Bankası Mart ayında, bir irtibat ve koordinasyon komitesi kurdu. Merkez bankası henüz bir CBDC uygulamaya hazır olmadığını vurgularken, bir hükümet yetkilisinin son yorumları ülkenin konuyu daha fazla takip etmeye istekli olduğunu gösteriyor.

Şu anda CBDC testleri ve uygulamasında Çin dünyaya liderlik ediyor. Ülke, gelecek yıl Şubat ayında Pekin’de gerçekleşecek Kış Olimpiyatları başladığında CBDC’sinin bir kısmının dolaşımda olmasını planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala