bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,759.08 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.91 1.46%
bnb
BNB (BNB) $ 589.85 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528979 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455168 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161565 2.35%

Japon Oyun Şirketi Bandai Namco, Metaverse Planını Açıkladı

Japon Oyun Şirketi Bandai Namco Metaverse Planini Açikladi

Japonya merkezli oyun şirketi Bandai Namco, metaverse gelişimini hızlandırmak ve yeni bir eğlence deneyimi sunmak adına metaverse planını açıkladı.

Geçtiğimiz ay çıkışını gerçekleştiren Elden Ring oyununun yapımcısı olan ve oyun severlerin sevdiği oyun stüdyoların başında gelen Bandai Namco, 3 milyar Yen’lik bir fonla metaverse’e giriyor. Metaverse evreni başta olmak üzere NFT ve Blockchain temelli diğer projeler diğer geleneksel oyun şirketlerinin de ilgisini çekmiş durumda. Diğer oyun stüdyolarının bu alandaki iştahı Bandai Namco’nun da dikkatini çekti. 

Japon Oyun Şirketi Bandai Namco Metaverse Planini Açikladi

Web3 Ve Metaverse Gelişimi Yakından Takip Edilecek

Japonya’nın en büyük üçüncü oyun şirketi olan Bandai Namco, geniş oyun kütüphanesinin etrafında metaverse evreni inşa etmeyi planlıyor. Şirketin metaverse planı için 3 yıllık bir sürede yaklaşık 24 milyon dolar yani 3 milyar Yen’lik bir yatırım ayırdı. 

Şubat ayında da metaverse’e girme planlarının olduğunu açıklayan Bandai Namco, en iyi IP’lerinden olan Gundam’ı metaverse evrenine getirmek için 130 milyon dolar yatırım yapacağını belirtmişti. Şirketin “Bandai Namco Entertainment 021 Fund” olarak isimlendirdiği 24 milyon dolarlık yatırım temelde şirketin blok zinciri, VR ve AR çalışmaları, Web3 ve metaverse çalışmaları için kullanılacak. Yatırım hakkında açıklama yapan Bandai Namco Başkanı Yasuo Miyagawa, kendilerini artık sadece oyunlarla sınırlandırmadıklarını, eğlence sektörünün yeni gelişmelerini de ele almaya başladıklarını belirtti.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala