bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Jamaika CBDC’yi Kabul Eden İlk Ülke Oldu

jamaika cbdcyi kabul eden ilk ulke oldu

Kripto para birimleri ülkeler tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda pek çok ülke kendi merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışıyor. Bu ülkelerden birisi olan Jamaika, CBDC’yi kabul eden ilk ülke oldu.

Jamaika Merkez Bankası Dijital Para Birimini Duyurdu

Jamaika Bankası (BoJ) bir ilki gerçekleştirerek, dünyada merkez bankası dijital para birimini (CBDC) tanıyan ilk ülke oldu. Ülkenin büyük ölçüde nakit bazlı bir ekonomisi bulunuyor ve ülkede, merkez bankası dijital para birimi uygulanarak banka hesabı olmayan kişilerin büyük bir kısmının finansal durumlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

jamaika cbdcyi kabul eden ilk ulke oldu 2

Jamaika Dijital Değişimi (JAM-Dex) olarak isimlendirilen CBDC, artık senatonun yasama eylemini gerçekleştirmesiyle birlikte ülkenin merkez bankası tarafından ihraç edilebilir. Jam-Dex, geçtiğimiz yıldan beri ülkede test edilen bir proje olmasına rağmen en kısa sürede piyasaya sürüleceği aktarıldı. Jamaika’nın CBDC projesi resmi olarak dünyada piyasaya sürülmedi. Jamaika Bankası Başkanı Richard Byles yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Merkez Bankası Dijital Para Birimini kullanarak vatandaşlarımız Jamaika’daki herhangi bir borcu kapatabilmek için kullanabilecekler. Ülkemizin Merkez Bankası Dijital Para Birimi bir değişim ve hesap aracıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala