bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Jackson, Bitcoin’i Kabul Eden İlk ABD Şehri Oldu

jackson sehri bitcoini bordro secenegi ekleyen ilk abd sehri oldu 2

Jackson News tarafından 19 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre ABD, Tenessee eyaletinde yer alan Jackson şehri çalışanları için Bitcoin’i bordro dönüştürme seçeneği olarak ekledi. Jackson şehri böylece Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak ekleyen ilk ABD şehri oldu.

Şehrin belediye başkanı Scott Conger, Bitcoin‘in çalışanlara ödeme yapılması için bir seçenek olmasını istediğini ifade etti. Conger bu sayede şehir çalışanlarının ödeme alma imkanlarının çeşitleneceğine inanıyor.

jackson sehri bitcoini bordro secenegi ekleyen ilk abd sehri oldu 1

ABD, Jackson Şehri Bitcoin Teklif Talebini Açtı

ABD Teneessee eyaletinde yer alan Jackson şehri ABD‘nin Bitcoin‘i ilk bordro seçeneği olarak ekleyen şehri oldu. Jackson şehri belediyesi tarafından Bitcoin’in ödeme seçeneği olarak eklenme sürecine yönelik teklif talebi (RFP) açıldı. Bu sayede üçüncü taraf platformları, şehrin kripto para birimi dönüştürücüsü olmak üzere başvuru yapabilecek.

Şehrin belediye başkanı Scott Conger teklif talebi ve beklenen Bitcoin ödeme seçeneği ile ilgili şu cümleleri kurdu:

22 Aralık, katılımcıların RFP’ye yanıt vermesi gerektiği zamandır. 22’si vurduğunda, teklifleri açacağız, komiteyi toplayacağız ve sonra gözden geçirecekler. Muhtemelen şubatta konseye bir tavsiyede bulunacaklar.

Jackson şehrinin yapmış olduğu RFP onaylandığında, şirketler çalışanlarına ABD doları olarak ödeme yapacak. Şirketler daha sonrasında ödemelerini Bitcoin olarak almak isteyen çalışanlarına, maaşlarının dengi kadar Bitcoin gönderecek. Buna göre her şey yolunda giderse çalışanlar 2022’nin ilk çeyreğinde Bitcoin ile ödeme almaya başlayabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala