bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Jack Dorsey Twitter CEO’luğundan İstifa Etti

jack dorsey twitter ceolugundan istifa etti

Kısa bir süre önce Twitter‘ın CEO’su Jack Dorsey‘in görevinden istifa edeceği iddia edilmişti. Yapılan yeni bir duyuruyla bu iddia doğrulandı. Twitter’ın CEO’luğundan istifa eden Dorsey, görevini bırakırken, CEO olarak Parag Agrawal‘ı atadı.

Dorsey yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi:

“Şirketin kurucularından ayrılmaya hazır olduğuna inandığım için Twitter’dan ayrılmaya karar verdim. Twitter’ın CEO’su olarak Parag’a olan güvenim derin. Son 10 yılda yaptığı çalışmalar dönüşümsel oldu. Kendisine derinden minnettarım. yetenek, kalp ve ruh. Liderlik zamanı.”

jack dorsey twitter ceolugundan istifa etti

Twitter’ın Yeni CEO’su Parag Agrawal Oldu

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, görevinden istifa etse de şirketi bırakmıyor. Şayet Dorsey, şirkette yönetim kurulu üyesi olarak varlığını sürdürecek. Yapılan açıklamaya göre Dorsey, 2022’de görev süresi dolana kadar yönetim kurulu üyesi olarak kalacak. Bununla birlikte Twitter, Patrick Pichette’in yerine yönetim kurulu başkanı olarak Bret Taylor’ı atadı.

10 yılı aşkın süredir Twitter’da görev yapan Agrawal, daha öncesinde ise Twitter’ın CTO’su olarka görev yapıyordu. Agarwal ek olarak Twitter’ın merkeziyetsizlik çabalarında da büyük rol oynadı. Agrawal yeni terfisi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yönetime liderliğime duydukları güven için ve Jack’e sürekli akıl hocalığı, desteği ve ortaklığı için teşekkür etmek istiyorum. Jack’in liderliği altında başardığımız her şeyi geliştirmek için sabırsızlanıyorum ve önümüzdeki fırsatlar beni inanılmaz derecede güçlendiriyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala