bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

İspanya Merkez Bankası, Euro Bağlantılı Token Pilotunu Onayladı

ispanya merkez bankasi euro baglantili token pilotunu onayladi

Dünya genelinde Blockchain tabanlı teknolojilerin benimsenmesi artıyor. İspanya Merkez Bankası veya Banco de España, fintech firması Nonei’nin Euro ile bağlantılı bir token’i test eden projeyi onayladığı açıklandı.

İspanya Merkez Bankası’ndan Yeni Token Pilotu

Cinco Días haber kuruluşu tarafından paylaşılan bir habere göre, İspanya Merkez Bankası ya da Banco de España, 6 ya da 12 ay sürmesi planlanan test sürecinin bir parçası olarak fintech şirketi Monei’ye EURM token’ini basmaya izin verdi. Yeni proje, İspanya’da merkez bankası yetkililerinin gözetimi dahilinde finansal yenilik projeleri için kontrol altına alınan bir test alanı oluşturmayı hedefliyor.

ispanya merkez bankasi euro baglantili token pilotunu onayladi 2

EURM’in test sürecinin bir aşaması olarak, bir telefon numarasına sahip olan ve şartları sağlayan vatandaşlar, dijital varlığı kullanarak 10 Euro’ya denk gelebilecek varlıkları gönderebilecek. Gönderilecek olan token, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ve Caixabank’ta tutulan fiziksel euro ile 1:1 oranında desteklenecek. Konu hakkında Monei CEO’su ve kurucusu Álex Saiz Verdaguer şu ifadeleri kullandı:

Günümüz şartlarına baktığımızda ödemelerin geleceğinin dijitalde olduğunu görüyoruz. Kurulan bu ortaklık Avrupa’nın geri kalanına ve dünyaya bu süreçte ön planda olduğumuzu göstermenin bir fırsatı.

Son olarak İspanya Merkez Bankası, geçtiğimiz yılın sonlarında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) programı başlattığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala