bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

İranlı Yetkililerden İthalat İşlemlerinde Bitcoin Adımı

Iranli Yetkililerden Ithalat Islemlerinde Bitcoin Adimi 1

30 Ekim 2020 tarihli raporlara göre İran hükümeti, ülkedeki Bitcoin (BTC) madencilerinin madeni paralarını devlete satmasını zorunlu hale getirdi; böylece yetkililer, uluslararası yaptırımların ortasında ithalatları ödemek için dijital para birimini kullanabilirler.

İran Bitcoin’e Göz Kırpıyor

İran, ham petrol ve doğal gaz üretimi söz konusu olduğunda dünyanın en zengin ülkelerinden biri iken, İslam Devleti ekonomisi, uluslararası yaptırımların yanı sıra günlük petrol üretimini 3,1 milyondan düşüren COVID-19 salgını nedeniyle sekteye uğradı.

Ekonomik sıkıntıyı hafifletmek ve ithalatın ödenmesi için fon yaratmak amacıyla, Enerji Bakanlığı ve İran Merkez Bankası, bölgedeki kayıtlı Bitcoin madencilerinin kripto paralarını başkalarına satmalarını zorunlu kılan bir yasa çıkardı.

İran hükümeti Ağustos 2019’da resmi olarak yasallaştırdı ve kripto para madenciliği işlemlerinde madencilerin Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli lisansı almasını zorunlu hale getirdi.

ABD doları rezervlerine artık erişemediği için yakın zamanda birincil rezerv para birimini ABD dolarından Çin yuanına çeviren İran, son 24 ayda döviz rezervlerinde yüzde 33’ün üzerinde düşüş yaşadı. Ve şimdi azalan servetini tersine çevirmenin yollarını arıyor.

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri küresel fiat para birimlerinden tamamen farklı olsa da, İran hükümeti, ilkinin sınırsız doğasının uluslararası ticaret ortaklarına ödeme yapmasını kolaylaştıracağını umuyor.

Hükümet hareketle ilgili daha fazla ayrıntı yayınlamamasına rağmen, CBI, madencilerin kripto paraları doğrudan kendilerine sağlanacak belirli kanallara göndermeleri gerekeceğini ima etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala