bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

İran Yasa Dışı Kripto Madenciliğine Ağır Cezalar Getiriyor

iran yasa disi kripto madenciligine agir cezalar getiriyor

Geçtiğimiz günlerde kendi dijital para birimini çıkartmak için çalışmalara başlayan İran yasa dışı kripto madenciliği için uyguladığı para ve hapis cezalarını artırıyor. Amerika tarafından uygulanan yaptırımların azaltılması için ülkede yaygınlaşan illegal kripto para madenciliğinin yeni yaptırımlarla birlikte önüne geçilmesi planlanıyor.

İran Yasa Dışı Kripto Madenciliği Cezalarını Arttırıyor

İran’ın devletine ait İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) haberine göre, yasa dışı kripto para madenciliğinin önüne geçilmesi için uygulanan cezaların caydırıcılıkları artırılacak. Yeni kanunlarla birlikte hali hazırda İran’da uygulanan yasa dışı kripto para madenciliği cezaları en az üç ve en fazla beş kat arttırılacak. Yapılacak bu yeni düzenleme ile ülkede illegal kripto madenciliğinin ve yoğun elektrik tüketiminin önleneceği düşünülüyor.

iran yasa disi kripto madenciligine agir cezalar getiriyor 2

Yoğun elektrik tüketimi ile yapılan kripto para madenciliği, diğer bireysel elektrik tüketicilerinin bu hizmeti sağlıklı bir şekilde alamamasına neden oluyor. 2019 yılında Bitcoin (BTC) madenciliğini yasallaştıran İran madenciliğin sadece endüstriyel amaçlarda yapılabilmesine izin vermişti. Alınan bu kararla birlikte ülkedeki kripto para madenciliğinde büyük artış yaşanmıştı. İran’da 2020 yılının sonlarında ülkede 1000’in üzerinde illegal olarak kripto para madenciliğinde kullanılan ekipmana el konuldu. Son olarak Elliptic tarafından yayımlanan rapora göre İran tüm Bitcoin (BTC) madenciliğinin yüzde 4.5’ini oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala