bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

İran Blockchain Derneği, İran’daki Yetkilileri Eleştirdi

iran blockchain dernegi irandaki yetkilileri elestirdi

İran Blockchain Derneği (IBA), yetkilileri kripto düzenlemesi konusundaki pasif duruşları dolayısıyla eleştirdi. Hükümetin eylemsizliğinin endişe kaynağı olduğunu söyleyen kuruluş, yetkililerin meseleyi ele almak için yeterli niteliklere sahip olmadığını düşünüyor. Konuyla ilgili açıklamalar İran Blockchain Derneği Başkanı Abbas Ashtiani‘den geldi.

İran Blockchain Derneği Başkanı Ashtiani: Bağımsız Danışman Olmalı

İran Blockchain Derneği Başkanı Abbas Ashtiani, İran Merkez Bankası (CBI) gibi yetkililerin kripto para birimlerini düzenlemek için yetkinliğe sahip olmadığını söyledi. Ülkenin kripto sektörünü temsil eden ana kuruluşu, bu işi üstlenecek bir bağımsız danışman olmasının gerekliliğinin altını çizdi.

IBA Başkanı Ashtiani konuşmasında şunları söyledi:

“Kripto para birimleri için düzenlemeler yapmak adına özel bir temsilciler konseyine ihtiyacımız var. CBI veya Güvenlik ve Değişim Organizasyonu, konunun çok boyutluluğu göz önüne alındığında kriptolar için kurallar koymak için yeterli nitelikte değil.”

iran blockchain dernegi irandaki yetkilileri elestirdi 2

İran’daki kripto varlık endüstrisine baktığımızda büyük oranda düzenlenmemiş bir yapı olduğunu görüyoruz. Nisan ayında, kripto varlık ile ödemeler ülke içinde yasaklanmıştı.

Diğer yandan, 2019 yılında endüstriyel bir faaliyet olarak kabul edilmesinin ardından, kripto para madenciliği de ülkedeki en fazla düzenlenen sektör oldu diyebiliriz. Madencilik şirketlerinin İran‘da faaliyet gösterebilmeleri için Sanayi Bakanlığı’ndan lisans almaları gerekiyor. Bunu yapmış 50 kuruluş bulunuyor. Ayrıca, Başsavcılık tarafından getirilen yasağın ardından Bakanlık da yeni başvuruları kabul etmeyi bıraktı.

IBA‘nın önerilerini içeren raporda şu sözlere yer veriliyor:

“Madencilik ve kripto ticaretine artan ilgi, yetkilileri kripto işi için bir yol haritası oluşturmaya sevk etti. Ancak görünen o ki bu yeterince ileri gitmiyor. Kurumlar düzenleme için sorumluluk almak konusunda isteksiz davranıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala