bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

IOHK, Tanzanya’da Önemli Bir Ortaklık Gerçekleştirdi

IOHK11

Cardano (ADA) geliştiricisi IOHK, blokzinciri destekli World Mobile ile yaptığı ortaklığı duyurdu.

İki şirket, anlaşmanın bir parçası olarak, nüfusunun büyük bir kısmı internetten faydalanamayan Tanzanya’da bir mobil ağ inşa edecek. Amaç en az 100 bin kişinin 5G hızıyla internete erişmelerini sağlamak.

Mobil sağlayıcıların, uzak bölgelere genişlemesinin şirketler açısından bir getirisi söz konusu değil. Ancak World Mobile bunu değiştirmeyi umuyor. Şirketler WMT tokenları amacıyla ödül toplarken, bölgelerini bağlı tutmak için nodes çalıştırabilecekler.

IOHK, Atala PRISM ademi merkeziyetçi kimlik çözümünden faydalanarak blokzinciri destekli kimliklerin uygulanması üzerinde çalışacak.

Ortaklıklar Artıyor

IOHK, geçtiğimiz günlerde Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile bir anlaşma sağladı. Bu anlaşmayla birlikte, yaklaşık 5 milyon öğrenci notlarını kaydetmeyi ve izlemeyi kolaylaştıracak blokzinciri tabanlı kimlik sisteminden faydalanabilecek.

Ayrıca yapay zeka şirketi SingularityNet, Etiyopya’da yapay zeka ve robotik gibi alanlarda projeler geliştirecek bir laboratuvar kurmak için IOHK ile işbirliği yapacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala