bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,907.12 0.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.36 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 602.82 1.56%
solana
Solana (SOL) $ 142.99 3.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523463 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466637 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14915 1.60%

İngiltere ve ABD, Toplantıda CBDC ve Stablecoinleri Ele Aldı

ingiltere ve abd toplantida cbdc ve stablecoinleri ele aldi

Hükümetlerin kripto para birimi düzenlemeleri hızlanıyor. Kısa bir süre önce Avrupa Birliği genelinde kripto para düzenleme yasasını onaylamıştı. İngiltere ve ABD yetkililerinin Londra’da gerçekleştirdiği toplantıda Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) ve stablecoinler ele alındı.

CBDC ve Stablecoinler Değerlendiriliyor

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, bu ayın sonlarında iki ülke arasında yapılacak bir finansal çalışma grubu toplantısı öncesin kripto para ve dijital varlık düzenlemelerini görüşmek üzere Londra’da bir toplantı gerçekleştirdi. İngiltere-ABD Finansal İnovasyon Ortaklığı, gerçekleştirdiği bu üçüncü toplantıda bir açıklamaya göre, “kripto varlık düzenlemesi ve piyasa gelişmelerini” tartıştı. Ortaklık toplantısında ayrıca stablecoinler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ele alındı.

ingiltere ve abd toplantida cbdc ve stablecoinleri ele aldi 2

Grup ABD ve İngiltere arasında “finansal yenilik konularında” etkileşimin teşvik edilmesi için 2019 yılında kurulmuştu. İngiltere – ABD Mali Düzenleyici Çalışma Grubu bu ay içerişinde bir toplantı daha gerçekleştirecek. Son toplantıya katılanlar arasında İngiltere Merkez Bankası ve Mali Davranış Otoritesi çalışanları da yer aldı. ABD tarafında katılımcılar arasında Merkez Bankası Rezerv Sistemi Guvernörler Kurulu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi büyük kurumlardan çalışanlar katıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala