bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,750.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.17 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.28 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.34 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524011 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462065 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147314 3.09%

İngiltere Maliye Bakanlığı, Kripto Düzenleme Planlarını Özetledi

ingiltere maliye bakanligi kripto duzenleme planlarini ozetledi

Kripto para birimlerinin dünya genelinde kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, ülkeler kripto alanında yeni düzenleyici çerçeveleri oluşturmaya devam ediyor. Kripto endüstrisi için bir merkez olma planlarını her defasında dile getiren İngiltere, kripto borsalarını ve kripto borç verenlerini düzenlemek için yasal bir çerçeve üzerinde çalışıyor. İngiltere Maliye Bakanlığı, kripto borç verme platformlarını ve kripto borç verenlerini düzenleme planlarını özetleyen bir istişare belgesi yayımladı.

İngiltere’nin Kripto Düzenleme Planlarının Özeti Paylaşıldı

İngiltere Maliye Bakanlığı, finansal hizmetler yol haritasının bir parçası olarak, kripto para borsalarını ve kripto borç verenlerini düzenleme planlarına açıklık getiren bir istişare belgesini yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada istişareyle ilgili geri bildirimlerinin 30 Nisan 2023 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Bakanlık ayrıca yeni düzenlemenin “hem tüketicilere hem de işletmelere güven ve netlik getirmeyi” amaçladığı aktarıldı.

ingiltere maliye bakanligi kripto duzenleme planlarini ozetledi 2

Ülkenin bu yaklaşımı, kripto endüstrisindeki bazı iş modellerini rahatsız eden en ciddi dalgalanma ve yapılan kırılganlık risklerini minimuma indirgemeyi ve kripto endüstrisini geleneksel finansla uyumlu hale getirmeyi de hedefliyor. Konu hakkında açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanlığı’nın Ekonomi Sekreteri Andrew Griffith şu ifadeleri kullandı:

Ülkedeki ekonomiyi büyütme ve teknolojik değişim ile yeniliği sağlama yönündeki sözlerimizde kararlı kalmaya devam ediyoruz. Bu kararlılığımız kripto varlık teknolojisi için de geçerlidir. Yeni yaklaşımımız kripto varlık teknolojisi için sağlam, şeffaf ve adil standartları içeriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala