bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

IMF, Stablecoin’leri Hedef Alan Yeni Bir Rapor Yayınladı

imf stablecoinleri hedef alan yeni bir rapor yayinladi

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimlerinin henüz küresel finansal sistem için bir risk oluşturmadığına inanıyor. Ancak, stablecoin’lerin büyüyen piyasa değeri ve bunların nasıl desteklendiği oldukça konusunda endişeli.

2021 Küresel Finansal İstikrar Raporunda IMF, kripto para biriminin henüz uluslararası sistem için sistemik bir tehdit oluşturmadığını ancak, küresel etkiler ve çoğu yargı alanındaki yetersiz operasyonel ve düzenleyici çerçeveler göz önüne alındığında risklerin yakından izlenmesi gerektiğini belirtti.

imf-stablecoinleri-hedef-alan-yeni-bir-rapor-yayinladi

IMF Stablecoin’ler İçin Endişeli

Bu yetersizlikleri gidermek için ‘kripto varlıklar için küresel standartlar’ çağrısında bulunuyor. Bunu yapmanın, diğer pazarlara yönelik bir bulaşma riskini savuşturmaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

Raporda değinilen ve dikkat çeken diğer bir nokta ise şu şekilde: 

“Ekosistemin hızlı büyümesine, bazıları zayıf operasyonel, siber risk yönetimi ve yönetişim çerçevelerine sahip yeni varlıkların girişi eşlik etti.”

IMF’nin kripto dünyası için büyük bir etkisi var. Çünkü IMF, küresel ticareti, yoksulluğu azaltmayı ve istikrarlı para politikalarını destekleyen 190 üye devletten oluşan hükümetler arası bir organ. IMF üyelerinin aidatlarını, şartlarını kabul eden diğer üyelere kredi sağlamak için kullanmak üzerine işlemekte. 

Nisan 2021 bilgi sayfasına göre, bu tür krediler için yaklaşık 1 trilyon dolar, yani toplam kripto para birimi piyasa değerinin yarısından biraz azı kadar bütçeleri mevcut.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala