bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,134.18 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.12 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 604.65 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525167 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46765 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149889 1.29%

Hindistan Ekonomi Danışmanı: Kriptoları Düzenlemek Çok Zor

Hindistan Ekonomi Danişmani Kriptolari Düzenlemek Çok Zor

Kripto para sektörü tüm hızıyla gelişimini sürdürmeye devam ederken ülkelerin de odak noktası hâline gelmeye devam ediyor. Birçok ülke bu konuda düzenleme çalışmalarını sürdürürken bir yorum da Hindistan‘dan geldi. Hindistan Baş Ekonomi Danışmanı V. Anantha Nageswaran, yaptığı bir açıklamada, kripto para birimlerinin fiat para birimi olmak için gerekli testleri henüz geçmediğini ve aynı zamanda bunları düzenlemenin zor olacağını söyledi.

Hindistan Ekonomi Danişmani Kriptolari Düzenlemek Çok Zor 1

Hindistan Ekonomi Danışmanı Kriptoların Hazır Olduğunu Düşünmüyor

Kripto paraların kullanımı giderek artarken düzenleyiciler üzerindeki baskı da giderek artmaya devam ediyor. Özellikle ABD ve Avrupa Birliği tarafında yapılan çalışmalar hız kazanırken, bu konuda en aktif çalışmalardan birini de Hindistan yürütüyor. Sık sık yeni çalışmalarını paylaşan ülke, kripto konusunda oldukça temkinli ülkelerden birisi.

Ülkenin Ekonomi Danışmanı V. Anantha Nageswaran ise kriptoların üzerinde daha çok çalışılması gerektiği görüşünde. Nageswaran bugün yaptığı bir açıklamada, DeFi‘a atıfta bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“İnovasyon olarak kabul edilse de, gerçekten yenilikçi mi, olumlu anlamda gerçekten yıkıcı mı, yoksa pişman olacağımız bir şey mi olduğu konusunda kararımı saklı tutuyorum”

Ek olarak Nageswaran, şu an itibariyle gerçek bir finansal inovasyondan ziyade kripto para birimleri ve merkeziyetsiz finans ile ilgili bir düzenleyici arbitrajının ortaya çıktığını söyleyen RBI Başkan Yardımcısı T Rabi Sankar ile aynı fikirde olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala