bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Hedge Fonları ve Varlık Yönetimi Şirketleri, Dün Yaşanan Büyük Düşüşte Bitcoin Satın Aldı

hedge fonlari ve varlik yonetimi sirketleri dun yasanan buyuk dususte bitcoin satin aldi

Dün Bitcoin fiyatında görülen büyük gerileme, iki ticaret firmasının kurumsal satın alma faaliyeti ile sonuçlandı.

Bitcoin fiyatı Çarşamba öğleden sonra son birkaç ayın en düşük seviyesi olan 30.000 dolara kadar geriledi. Daha sonra birkaç saat içinde %30’dan fazla değer kazanarak 40.000 doların üzerine çıktı. FalconX kurumsal satış başkanı Aya Kantorovich konu hakkında şunları söyledi: 

”TradFi varlık yöneticileri bizden satın alıyor. Artık endişeli değiliz!”

Piyasadaki yükselişin öncesinde Genesis Global Trading de büyük fonların 35.000 dolar seviyesinde alım yapmaya başladığını belirtti.

Firma, bir gecede ve sabaha kadar yapılan satışların büyük ölçüde türev platformlarındaki zorunlu likidasyonlardan kaynaklandığını söyledi. Bitcoin fiyatını düşüren bu kademeli likidasyonlar, hızla satın alındı.

Bazı trader’lar ayrıca yabancı türev trader’larının, 40.000 dolar seviyesinde yoğun bir şekilde short gamma pozisyonu aldıkları için piyasadaki satışları artırdığını söyledi. 

Önde gelen türev platformu Deribit’ten Luuk Strijers, firmanın büyük piyasa yapıcılarının tasfiye edildiğini görmediğini aktardı ve şunları söyledi:

“Hacim sıkışıklığı tasfiyelere neden olmadı, bunun bir sonucuydu. Sadece hacim seviyelerinden değil, aynı zamanda gamma’dan da kaynaklanıyordu. Ne olursa olsun tasfiye edileceklerdi.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala