bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 6.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.05 8.25%
bnb
BNB (BNB) $ 510.19 9.54%
solana
Solana (SOL) $ 176.40 15.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5849 4.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.61043 9.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129051 12.09%

Paylaş

Glassnode: Bitcoin En Derin Ayı Piyasası Bölgesinde

Glassnode Bitcoin En Derin Ayi Piyasasi Bölgesinde

Kripto para piyasası Haziran ayında oldukça kötü bir performans sergileri. Bu performansın arkındaki en büyük etkenlerden birisi ise şüphesiz Terra ekosisteminde yaşanan devasa çöküş oldu. Bunu artan küresel enflasyon ve düzenleyici açıklamaları takip etti. Blockchain ve kripto analiz şirketleri Glassnode da yeni raporunda Bitcoin’in performansına değindi.

Bitcoin BTC Teknik Analizi 1 Temmuz 2022

Glassnode Verilerine Göre Yaşanan Düşüş Bitcoin Turistlerini Temizledi

Nisan ve Mayıs, birincil kripto para birimi için de o kadar iyi gitmese de, varlık Haziran ayına 30.000 doların üzerinde girdi. Aslında, 32.000 doların biraz üzerine atılım yaptı, ancak tutunamadı. Mart ayı sonundaki yıllık zirveden bu yana yaklaşık yaklaşık olarak yüzde 40 değer kaybeden Bitcoin 20.000 bandında çok fazla kan kaybetti. Kripto lending projeleri para çekme işlemlerini durdurdukça ve hedge fonları iflas ettikçe, şok dalgası en büyüğü de dahil olmak üzere tüm kripto para birimlerini vurdu.

Ancak kripto analiz şirketi Glassnode‘a göre bu durum piyasadaki “turistlerin” ayıklanmasına önemli rol oynadı. Öyle ki şirket, bu tür yatırımcıların pazardaki artışlar sırasında olay yerine geldiklerine ve ağ etkinliğini artırdığına inanıyor. Ancak son birkaç aydır durum böyle gözükmüyor:

“Neredeyse tüm zincir içi etkinlik metrikleri paketi, ağ kullanıcılarının sayısının ve etkinliğinin tarihin en derin ayı piyasası bölgesine yaklaştığını gösteriyor. Bitcoin ağı, neredeyse tüm spekülatif varlıkların ve piyasa turistlerinin varlıktan tamamen temizlendiği bir duruma yaklaşıyor.”

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala