bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

G7 Ülkeleri Kripto Paraların Siber Saldırılarda Fidye Olarak İstenmesinden Rahatsız

G7 Ulkeleri Kripto Paralarin Siber Saldirilarda Fidye Olarak Istenmesinden Rahatsiz 1

G7 hükümetler arası ekonomik organizasyonun liderleri, kripto para ödemelerini fidye parası olarak gösteren fidye yazılımı saldırılarındaki küresel artışa karşı uyarıda bulundu. Bu fidye yazılımı saldırganları, genellikle G7’ye göre kara para aklamayı kolaylaştıran kripto para birimlerinde ödemeler talep ediyordu. G7 liderleri, saldırıların son iki yılda yoğunlaştığına ve devam eden pandeminin durumu daha da kötüleştirebileceğine inanıyor.

Rapora göre, bu suçlular tarafından talep edilen kripto para fidyeleri siber suçları “teşvik edebilir” ve “terörist” grupları finanse edebilir. G7 ayrıca bu kripto para fidyelerinin “kitle imha silahlarının çoğalmasına” yol açabileceğini iddia etti. İki ay önce FBI, Kuzey Kore’nin kripto para borsalarını “yağmalayarak” nasıl yüz milyonlarca dolar ürettiğini ve ülkenin hacklenmiş kripto para fonlarını kullandığını belirten bir uyarı yayınlamıştı. G7 ülkeleri raporlarında şunları belirten bir uyarı yayınladı:

Suçluların genellikle sanal varlıklarda fidye ödenmesini talep etmesi özellikle endişe vericidir. “Sanal varlıklar” bilgisayar korsanlarının kara para aklama faaliyetleri yürütmesini kolaylaştıracaktır.

Organizasyon, ulusları aşağıdaki gibi stratejiler uygulamaya çağırdı:

Tüm ülkeleri, suçluların finansal hizmetlere erişimini ve bu hizmetlerden yararlanmasını azaltmak için Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarını, özellikle de sanal varlıklar üzerindeki güncellenmiş FATF standartlarını etkili bir şekilde uygulamaya çağırıyoruz. Şimdiye kadar, saldırıların arkasındaki suçlular hastaneleri, finans kurumlarını, okulları ve özellikle Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD gibi G7 ülkelerinde diğer kritik altyapıları hedef aldı.

Son haberlerde G7 üyesi ABD Adalet Bakanlığı, kripto para birimlerinin “artan yaygınlığı” ve kullanımıyla ilişkili “ortaya çıkan tehditleri” ve yaptırım zorluklarını özetleyen bir Kripto Para Birimi Uygulama Çerçevesi yayınladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala