bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,036.89 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.03 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 595.65 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.99 4.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519107 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460261 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146545 2.87%

FTX, Web3 için Afrika Ödeme Şirketi AZA Finance ile Ortaklık Kurdu

ftx web3 icin afrika odeme sirketi aza finance ile ortaklik kurdu 2

Kripto para borsası FTX, kripto para sektöründeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez FTX, Afrika kıtasında web3 ekonomisini büyütmek için eskiden BitPesa olarak bilinen ödeme firması AZA Finance ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

ftx web3 icin afrika odeme sirketi aza finance ile ortaklik kurdu

FTX, Afrika Ödeme Şirketi AZA Finance ile Ortak Oldu

Kripto para borsası FTX ve ödeme firması AZA Finance ortaklığı bugün yapılan açıklamaya göre; küresel FTX platformunda Afrika fiat para birimlerini kullanarak para yatırma ve çekme desteği sunmak da dahil olmak üzere Afrika’da web3 geliştirme için beş alana odaklanacak.

Bu ortaklık ile beraber bölgedeki katılımcılar için faydalı öğrenme ve ağ oluşturma kaynakları yaratırken Afrika’nın web3 altyapısını geliştirmek için de çalışacak. FTX ve AZA Finance ayrıca Afrika kripto para birimi alım satım çiftlerini başlatmayı planlıyor.

Bunun yanında ortaklığın beşinci alanı ise FTX’in Afrika NFT sanatçılarını pazarına dahil etmeyi planladığı, NFT’leri içeriyor.

AZA Finance’in kurucusu ve CEO’su Elizabeth Rossiello konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Sıkı kontrollerimiz var ve şu anda üç kıtada merkez bankaları ve Mali Davranış Otoriteleri tarafından lisanslıyız. Afrika’daki varlığını daha da genişletmek için FTX ile ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz. Stratejimiz, bu bağlamda Afrika pazarındaki herhangi bir çalışmanın tamamen uyumlu ve Afrikalı kullanıcıların çıkarına olmasını sağlamak için tüm düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışmaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala