bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,634.05 0.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.16 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 598.39 2.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.10 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521198 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46427 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147851 2.48%

FTX ve Diğer Kripto Borsaları Spor Anlaşmalarını İptal Ediyor

ftx ve diger kripto borsalari spor anlasmalarini iptal ediyor

Kripto şirketleri, popülerliğini arttırmak amacıyla 2021 yılında spor alanındaki sponsorlukları için milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapmışlardı. Kripto para birimlerinde yaşanan düşüşle birlikte kripto şirketleri bu anlaşmaları iptal etmeye başladı.

Küçülmeye Giden Kripto Şirketleri Sponsorlukları İptal Ediyor

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş yatırımcıları ve kripto şirketleri üzmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kripto para birimleri yükselişteyken, şirketler reklam projeleri için spor alanında faaliyet gösteren takımlarla büyük sponsorluk anlaşmaları imzalamıştı. Son dönemde kripto para birimlerinde yaşanan düşüşlerle kripto şirketleri küçülmeye gitti ve sponsorluk anlaşmalarını iptal etmeye başladı.

ftx ve diger kripto borsalari spor anlasmalarini iptal ediyor 2

Mart 2021’de NBA’in başarılı takımlarından birisi olan Miami Heat’in maçlarını oynadığı yerin adını değiştirmek için 135 milyon dolarlık bir anlaşma yapan, kripto para borsası FTX, son haftalarda kripto para birimlerinde yaşanan düşüşle birlikte MLB ekiplerinden Los Angeles Angels’a isim sponsorluğu anlaşması görüşmelerinden çekildi. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre ayrıca NBA’de Washington Wizards ile bir kripto şirketi arasında devam eden sponsorluk anlaşması da kripto para piyasasında yaşanan son olayların ardından iptal edildi. Singapur merkezli kripto para borsası olan Crypto.com, Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers’ın maçlarını oynadığı Los Angeles’taki Staples Center’ın adını değiştirmek için Kasım 2021’de 700 milyon dolarlık ödeme yapmıştı. Yaşanan son olayların ardından 10 Haziran’da Crypto, işgücünün yüzde 5’ini oluşturan 260 çalışanın işine son vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala