bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,440.27 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.54 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.66 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 2.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533681 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476186 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151086 0.17%

FTX Sadece 15 Milyon Dolara BlockFi’yi Satın Alabilir

ftx sadece 15 milyon dolara blockfiyi satin alabilir

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler büyük oranda kripto borç verme platformlarını etkilemişti. Bu düşüşlerden etkilenen şirketlerden olan BlockFi ile kripto para borsası FTX arasında bir satın alma seçeneği de olan bir anlaşma yapılmıştı. FTX’in bu satın alımı sadece 15 milyon dolara tamamlanabilir.

FTX’in BlockFi Satın Alımı Minimum Seviyeden Yapılabilir

Kripto borç verme platformu BlockFi, kripto para birimlerinde yaşanan düşüşler nedeniyle zor zamanlar yaşamaya başlamıştı. BlockFi’nin yaşadığı finansal krizden çıkışı için kripto para borsası FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried, kredi çözümü sunmuştu. Daha sonrasında FTX’in ABD operasyonlarını yürüten FTX US ile BlockFi arasında bir anlaşma imzalanmıştı.

ftx sadece 15 milyon dolara blockfiyi satin alabilir 2

İmzalanan anlaşmada BlockFi, Sam Bankman-Fried’in kripto para borsası olan FTX’in ABD iştiraki olan FTX US üzerinden 400 milyon dolarlık bir kredi limiti almıştı. Şirket ayrıca BlockFi’yi 240 milyon dolara tamamen satın alma seçeneğine de sahip olmuştu. Yapılan bu anlaşmada kamuoyuna açıklanmayan şey, BlockFi’nin bu miktarı elde etmek için ne yapması gerektiği ve bu hedeflerden ne kadar uzak olduğuydu. Anlaşmada açıklanmayan bir başka detay ise Sam Bankman-Fried’in BlockFi satın alımı için ne kadar minimum ödeme yapabileceği de belirtilmedi. Konu hakkında bilgisi olan kişilerin aktardığı bilgilere göre rakamlar, FTX’in potansiyel satın alma konusundaki umutlarını ve hayallerini açıklıyor. Kaynaklar ayrıca Sam Bankman-Fried’in kripto çöküşünden etkilenen şirketlere yardım etmek için dört nala koşan fedakâr bir beyaz şövalye olmadığını da belirtti. Son olarak rakamlar ayrıca BlockFi’nin anlaşmayı iptal etme seçeneğini neden elinde tuttuğunu ve BlockFi CEO’sunun neden bunu sürekli olarak vurguladığını da aydınlatıyor.

Aktarılanlara göre FTX US, anlaşmadaki minimum fiyat olan sadece 15 milyon dolar karşılığında BlockFi’yi satın alabilir. Bu tutar, geçtiğimiz aylarda ortaya atılan ve BlockFi’nin CEO’su Zac Prince’in tweet atmasına neden olan bir haberde belirtilen 25 milyon doların çok altında bir rakam. Prince paylaşımında, “25 milyon dolara satın alınmadığımızı yüzde 100 onaylayabilirim.” ifadesini kullanmıştı. Konu hakkında ilerleyen günlerde daha detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala