bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,126.38 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.12 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 591.69 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 0.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506377 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445061 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144561 0.29%

First Republic Bank, Varlık Satışını Araştırıyor

first republic bank varlik satisini arastiriyor

Geçtiğimiz aylarda bazı Amerika Birleşik Devletleri merkezli bankalar iflas etmiş ve bu durum ABD’de yeni bir bankacılık krizinin tartışmalarını ateşlemişti. Son dönemde tartışılan sorunlu kredi kurumları arasında yer alan First Republic Bank, varlık satışını araştırmaya başladı.

First Republic Bank, 100 Milyar Dolara Varan Varlık Satışı İçin Çalışıyor

Bloomberg’in konu hakkında bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı habere göre, sorunlu kredi kurumu First Republic Bank, 100 milyar dolara varan bir varlık satışını araştırıyor. Haberde, bir satışın bankanın varlık – pasif uyumsuzluğunu azaltmaya yardımcı olacağı belirtildi.

first republic bank varlik satisini arastiriyor 2

Satış haberi, San Francisco merkezli borç veren First Republic Bank’ın küçülme planlarını ortaya koymasından ve sigortalı mevduatlarını artırmayı ve Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’ndan borçlanmayı azaltmayı hedeflediğini söylemesinin ardından geldi. Şirket kısa bir süre önce, harcamalarını düşürmek adına yüzde 20 ila 25 arasında çalışanlarını işten çıkaracağını ve küçülmeye gideceğini açıklamıştı.

Bununla birlikte bankanın bu satış haberinin ortaya çıkmasının ardından, First Republic Bank’ın hisselerinin borsada işlem görmesi durduruldu. First Republic Bank’ın hisseleri gün içinde yüzde 40 oranında değer kaybetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala