bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,949.13 1.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.42 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 587.07 0.03%
solana
Solana (SOL) $ 146.57 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530921 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463563 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160214 9.24%

ABD’de 5 Kişiye Manipülasyon Suçlaması

ABDde 5 Kisiye Manipulasyon Suclamasi

SEC’in ardından ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) da HYDRO manipülasyonu ile ilgili devreye girdi. Bakanlık 5 kişiyi Hydro (HYDRO) token fiyatını manipüle etmekle suçlandı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada üç kişinin HYDRO piyasasını manipüle etmek için plan yaptığı iddia edildi. Diğer iki kişinin de rolü olduğu belirtildi.

ABDde 5 Kisiye Manipulasyon Suclamasi2

ABD’de 5 Kişiye Hydro Suçlaması

ABD Adalet Bakanlığı, 5 kişiyi HYDRO fiyatını manipüle etmekle suçladı. Suçlananlar arasında Hydrogen Technology’nin eski CEO’su Michael Ross Kane yer alıyor. Şirketin finans mühendisleri Shane Hampton ile George Wolvaardt’ın da yatırımcıları dolandırdığı iddia ediliyor. Üç isim suçlu bulunması halinde 5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

DOJ, HYDRO’nun fiyatına yapay olarak müdahale eden 5 ismin 2 milyon dolar haksız kazanç elde ettiğini bildirdi. Bakanlık tarafından suçlanan isimler arasında piyasa yapıcı şirket Moonwalkers’ın eski CEO’su Tyler Ostern ile blockchain mühendisi Andrew Chorlian bulunuyor. Ostern ve Chorlian, 5 yıla kadar hapis cezası alabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hydrogen Technology ile Michael Kane’e açılan davayı kazandı. Yedi ay süren dava sonucunda şirkete ve eski yöneticisine 2,8 milyon dolar para cezası verildi. Hydrogen Technology’in yasa dışı girişimler ile yaklaşık 1,5 milyon dolar kazanç elde ettiği belirtildi. Mahkemenin kararına göre şirket, bu rakamın üzerine 1 milyon dolar daha ceza ödeyecek. Michael Kane’e ise 260 bin dolar bireysel para cezası verildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala