bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Fidelity: Bitcoin (BTC) Diğer Varlıklardan Ayrı Tutulmalı

fidelity bitcoin btc diger varliklardan ayri tutulmali

Varlık yöneticisi Fidelity, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili değerlendirmeleri ile sık sık gündeme geliyor. Bu kez BTC hakkında varlık yöneticisi FidelityBitcoin First” başlıklı bir rapor yayımladı. Finansal hizmetler sağlayıcısı, Bitcoin‘in diğer dijital varlıklardan ayrı olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Fidelity Raporunda Bitcoin ile ilgili Önemli Noktalara Değindi

Fidelity Digital Assets (FDA), yayınladığı “Bitcoin First” başlıklı raporunda lider kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) üstün bir para biçimi olduğunu belirterek, yatırımcıları Bitcoin‘i diğer dijital para birimlerinden ayrı olarak düşünmeye davet etti. 

Fidelity’nin raporunda; Bitcoin’i sadece bir teknolojiden ziyade üstün bir para biçimi olarak adlandırdı. Ayrıca Fidelity, Bitcoin’in tüm dijital para birimlerinden daha güvenli olduğunu belirterek, hiçbir kripto para biriminin parasal bir mal olarak Bitcoin’in yerini alamayacağını savundu.

Bitcoin First” raporunun detaylarına bakacak olursak eğer Bitcoin ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Bitcoin’in ilk teknolojik atılımı, üstün bir ödeme teknolojisi olarak değil, daha üstün bir para biçimi olarak oldu. Parasal bir mal olarak bitcoin, diğer dijital varlıklardan ayrı olarak düşünülmelidir. Bitcoin en iyi şekilde parasal bir mal olarak anlaşılır ve bitcoin için birincil yatırım tezlerinden biri, giderek dijitalleşen bir dünyada değer varlıklarının depolanmasıdır.

Ayrıca Fidelity, 26 sayfalık Bitcoin raporunu, yeni yatırımcılara rehberlik etmek için yayınlandığını belirtti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala