bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

Fed’in Yayınladığı CBDC Soruları Yanıtlandı!

fedin yayinladigi cbdc sorulari yanitlandias

Genel çerçevede kripto para piyasasında düzenleme sorunları devam ederken bu konu ile ilgili olarak yeni gelişemeler de yaşanıyor. Kısa süre önce belirttiğimiz üzere genel olarak kurumlar düzenleyicilerden konu hakkında netlik bekliyor. Fed daha önce CBDC konusunda yayınladığı sorular kamu tarafından yanıtlandı.

Yayınlanan bu sorunların cevapları Cato Enstitüsü tarafından yapılan incelemeye göre; Fed’in dijital dolar hakkında yorum yapma davetine 2.000’den fazla yanıtı inceledi. Elde edilen sonuçlara göre; yanıtların üçte ikisi bu fikre itiraz ediyor.

Fed’in Yayınladığı CBDC Soruları Yanıt: Olumsuz

Fed’in bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) önerisi hakkında endişeli olduğunu tespit ettiğinden, Fed 535 kamuya açık yorum mektubu daha yayınladı. Başlangıçta bulunandan biraz daha olumlu bir görünüme rağmen, yorumcuların açık bir çoğunluğu hala bir CBDC’yi olumsuz görüyor.

Detaylara bakacak olursak 2052 yorumcunun yüzde 66’sından fazlası Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir CBDC fikrine endişeli veya doğrudan karşı çıktı. Bununla beraber genel olarak en çok endişe duyulan konu ise finansal mahremiyet , finansal baskı ve bankacılık sisteminin aracılık etme riski ile ilgiliydi.

fedin yayinladigi cbdc sorulari yanitlandias

Bununla birlikte Fed’e verilen cevaplarda başka görüşler de vardı. Finans, teknoloji ve mevzuata uygunluk alanlarında çalışan büyük işletmeler bir CBDC ile en çok ilgilenenler oldu. Kurumsal yorumcular ikinci ila son grubun yüzde 34’ünü ve son yorum grubunun yüzde 86’sını oluşturuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala