bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,333.70 2.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,005.40 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 145.76 5.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526052 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456801 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148035 5.50%

Fed Yetkilisi CBDC Alternatifi FedNow’ı Duyurdu

fed yetkilisi cbdc alternatifi fednowi duyurdu

Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) projesi pek çok ülke tarafından araştırılmaya devam edilirken, ABD’nin bu konudaki adımı merak ediliyor. Bir ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilisi CBDC’ye alternatif olacak FedNow hizmetini duyurdu.

Fed CBDC Alternatifi FedNow Hizmeti Üzerinde Çalışıyor

Ülkelerin Blockchain tabanlı dijital para birimi ya da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri yaygınlaşmaya devam ediyor. Pek çok ülke CBDC üzerinde planlamalar yapıyor olsa da kullanıcılar ABD’nin CBDC projesi olup olmadığını merak ediyor. ABD Merkez Bankası yetkilisi Michelle W. Bowman, merkez bankasının kripto para politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Michelle W. Bowman açıklamasında, ABD Merkez Bankası’nın mevduat kuruluşlarına yönelik bir ödeme hizmeti olan FedNow isimli bir hizmet üzerinde çalıştığını açıkladı. Bowman, FedNow’ın “pek çok kişinin CBDC ihtiyacı hakkında gündeme getirdiği sorunları ele aldığını” belirtti. Açıklamaya göre FedNow, devlet tarafından sunulan bir stablecoin ya da CBDC projesi olmayacak ancak finansal kurumların ve müşterilerin diğer ödeme sağlayıcılarıyla rekabet edebilmesine izin veren bir hizmet rolünü üstlenecek.

fed yetkilisi cbdc alternatifi fednowi duyurdu 2

Bowman, FedNow’ı tamamlamanın kendileri için “yüksek bir öncelik” olduğunu ve hizmetin 2023 yılının ortasına yani Temmuz 2023’e kadar hazır olması gerektiğini dile getirdi. FedNow projesi ile ilgili geliştirmelerin 2019 yılında başlandığını ve şimdilik ABD Merkez Bankası katılımcılarının bulunduğu bir pilot uygulamalarının başlatıldığı raporlarda belirtiliyor. Bowman son olarak FedNow hizmeti ile bir CBDC’ye olan ihtiyacın azalabileceğini ima etse de ihtiyacın karşılanması için yeni adımların da atılabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala