Fed Başkanının Açıklamaları Sonrası Kriptoda Son Durum

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yılda 8 kez düzenlenen FED FOMC basın açıklamasının 7.’sinde konuşan Fed başkanı Jerome Powell, işsizlik ve enflasyon konularına değindi. Powell’ın açıklamaları sırasında Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) ATH tazelerken, Bitcoin (BTC) hareketlendi.

fed-baskaninin-aciklamalari-sonrasi-kriptoda-son-durum

Fed Başkanı Powell’ın Açıklamaları Sırasında Ethereum (ETH) ATH Yaptı

Kripto paralar ve stablecoin’ler üzerine bir süredir Powell tarafından gelecek bir açıklama bekleniyordu. FED FOMC basın açıklamaları sırasında Powel kripto dünyasına değinmese de, kripto dünyasını oldukça etkiledi.

Gün ortalamasında CoinMarketCap verilerine göre 4.518 dolardan fiyatlanan Ethereum (ETH), Fed açıklaması öncesi 4.460 dolar seviyesindeyken açıklama sırasında 4.664 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Devamında Ethereum’ı Solana (SOL) takip etti. Açıklama sırasında SOL yüzde 7 artarak 237 dolara ulaşarak kendi fiyat rekorunu kırdı.

Bir diğer hareketlilik ise lider kripto para birimi Bitcoin’de (BTC) yaşandı. Basın açıklamasının başlamasından kısa bir süre sonra anlık 62.000 bandının altına düşen BTC, hızlı bir şekilde artarak 63.300 dolara ulaştı.

Fed Başkanı Powell Stablecoin ve kripto paralara konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in tutukluluğu devam edecek

Ardında yüzlerce mağdur bırakan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer suç örgütü kurmakla yargılandığı davadan tahliye edildi ancak serbest bırakılmadı. Özer, İstanbul 22. Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen örgüt adına suç işlemekten yargılandığı davadan tahliye edildi. Dolandırıcılık davasından hükümlü Özer’in tutukluluğu sürüyor. “Suç örgütü yönünden tahliye vermiştir” Serbest kaldığına yönelik çıkan haberleri yalanlayan Özer’in ...

Bağlantıyı kopyala