bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

Fed, Bankalara Kripto Bilgilendirmesi Yaptı

fed bankalara kripto bilgilendirmesi yapti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), kripto varlık faaliyetlerinde bulunmak isteyen bankacılık kuruluşları için yeni bir bilgilendirme yaptı. Yeni bilgilendirme ile kripto işlemleri sunmak isteyen bankalara yasal düzenleme zemini sunuluyor.

Fed Kripto İşlemler İçin Bankalara Rapor İletti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tarafından yayımlanan mektuba göre, ABD Merkez Bankası Kurulu tarafından denetlenen bankalar, kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerde bulunmadan önce kurulu bilgilendirmek zorunda. ABD Merkez Bankası Kurulu, yaptığı son açıklamada, kripto varlık faaliyetleri sunmak isteyen bankacılık kuruluşları için yeni bir yasal zemin duyurusunda bulundu.

fed bankalara kripto bilgilendirmesi yapti 2

Kurul tarafından denetlenen bankalar, kripto faaliyetlerine katılmadan önce kurulu bilgilendirmeli, kripto ile ilgili faaliyetlere yasal olarak izin verilip verilmediğini değerlendirmeli ve denetim mektubuna göre düzenleyici başvuruların gerekli olup olmadığını belirlemeli. Kurul tarafından yapılan açıklamada ayrıca bankacılık kuruluşlarının kripto ile ilgili faaliyetleri yürütmek için sistemlere ve kontrollere sahip olmaları gerektiğini belirtti. Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

Gelişmekte olan kripto varlık sektörü, bankacılık kuruluşlarına, müşterilerine ve genel finansal sisteme potansiyel fırsatlar sunuyor. Bununla birlikte kripto varlıklarla ilgili faaliyetler güvenlik ve sağlamlık, tüketicinin korunması ve finansal istikrar ile ilgili riskler oluşturabilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala