bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,362.90 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 563.29 0.99%
solana
Solana (SOL) $ 140.26 5.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52184 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459034 2.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133597 3.60%

Fantom, Yakım Ücretlerini Yeni Projesinde Kullanacak

fantom yakma ucretlerini yeni projesinde kullanacak

Son dönemde kripto şirketleri maksimum fayda sunabilecek kararlar üzerinde çalışıyor. Fantom ise yakım ücretlerinin üçte birisi ile yeni projelere kaynak aktaracak.

Fantom’dan Yakım Ücreti Kararı

Fantom topluluğu üyeleri, Fantom ekosisteminde inşa edilen yeni projelerin finanse edilmesi için ağın kullanım ücretlerinin üçte birini kullanmayı öneren bit yönetim oylaması yaptı. Yapılan oylamada neredeyse tüm kullanıcılar bu fikri destekledi.

Fantom şu anda ağ ücreti olarak ödenen tüm tokenların yüzde 30’unu yakıyor – yani bir anlamda kalıcı olarak dolaşımdan kaldırıyor. Oylama sonrasında bu yüzde 30’luk ücret değerinin üçte biri, Özel Ücret Sözleşmesi (SFC) aracılığıyla düzenlenen bir “Ekosistem Destek Kasası” projesine gönderilecek. Özel Ücret Sözleşmesi, zincir üstü yönetişim ve topluluk teklifleri aracılığıyla Fantom ağ doğrulayıcıları ve pay sahipleri tarafından kontrol edilecek. İşlem ücretlerinin kalan üçte ikisi de her zaman olduğu gibi yakılmaya devam edilecek.

fantom yakma ucretlerini yeni projesinde kullanacak 2

Ödemeler, teklifleri Ekosistem Kasası tarafından onaylanan projeleri finanse etmek için başlangıçta Fantom Vakfı aracılığıyla LlamaPay gibi araçlar kullanılarak manuel olarak gerçekleştirilecek. Geliştiriciler, proje kurucularının ödemeleri bir kerede almak ve muhtemel faiz kaybı yaşamamak için sürekli çalışmaya teşvik edilmesinin sağlanması adına topluluk üyelerinin ödemelere hak kazanma süreleri eklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala