bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,952.87 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.77 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 592.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 136.39 4.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518887 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458749 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146106 2.69%

Facebook (Meta), Reklam Politikasında Kriptoya İzin Verdi

facebook meta reklam politikasinda kriptoya izin verdi

Facebook (yeni adıyla Meta) uzun bir süre önce artan dolandırıcılık vakaları sebebiyle kripto içerikli reklamları yasakladığını açıklamıştı. Bu yasaklı kategoriler arasında ICO gibi alt başlıklar da engellenmişti. Son olarak Meta, reklam politikasını genişleterek, kripto para şirketlerinin reklam vermesine izin verdi.

facebook meta reklam politikasinda kriptoya izin verdi 1

Facebook’da Kripto Reklamı Dönemi Yeniden Başlıyor

2018 yılında patlama yapan ICO (Initial Coin Ofering) reklamları ve devamında yaşanan dolandırıcılık haberleri sonrası Facebook bu tür reklamları yasaklamış, yasaklama sonrası Google ve YouTube‘dan da benzer kararlar gelmişti. Bunun üzerinde 10.000 dolar bandında olan Bitcoin (BTC) 9.400 dolara kadar inmişti.

Şimdi ise kripto paraların artan popülarite ve küresel kabulü sonrası Facebook (Meta) kararından vazgeçmişe benziyor.

Şayet kripto paraların kullanım ve bilinirliği artıkça, gelişlen dolandıcılık teknikleri ve sayıları da artıyor. Öyle ki dünyadaki kripto dolandırıcılığı sayısı giderek artmış durumda.

Diğer taraftan yeni güncellemenin detaylarında kripto reklamları için şirketin bazı sertifikalara sahip olması gerekliliği de yer alıyor. Bu da şirketin reklam için bir takım önlemler aldığı anlamına geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala