bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,349.44 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.15 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 587.65 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.89 5.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51646 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453157 1.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142719 6.31%

Facebook ile Diem Birbirinden Ayrı Tutuluyor

facebook ile diem birbirinden ayri tutuluyor

ABD’li milletvekillerinin endişe ve uyarılarına rağmen Diem, Facebook’tan ayrı tutuluyor. Diğer yandan şirketin Novi cüzdanı için piyasaya sürülme planları devam ediyor.

Facebook destekli bir stablecoin projesi Diem’in, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun Novi cüzdanının lansmanını sosyal medya devinden uzaklaştırarak durdurma girişimlerine yanıt verdi.

Stablecoin projesi bütün karşı çıkmalara rağmen dün, “insanların yurt dışına hızlı ve ücretsiz bir şekilde para transferi yapmasına yardımcı olacak” Novi cüzdanını başlattı. Bu eylem Mark Zuckerberg’e projesi için karşı çıkan ABD’li senatörlerin sert muhalefetine sebep oldu.

facebook ile diem birbirinden ayri tutuluyor 2

Diem’den “Diem Facebook Değildir” Açıklaması

Diem’in resmi sitesi, Senatörlerin mektubuna verdiği yanıtta, yasa koyucuların “Diem ve Facebook arasındaki ilişkiyi” yanlış anlamış olabileceğini belirtti. Diem yaptığı açıklamada, sosyal medya devi Facebook ve kripto projesinin tamamen farklı iki organizasyon olduğunu açıkladı.

Diem’in yaptığı resmi basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Diem’in Blockchain tabanlı ödeme sistemi, ödemeler için amaca yönelik olarak oluşturuldu ve bu nedenle tüketici güvenliğine, finansal istikrara ve finansal suçla mücadeleye öncelik verdik. Ayrıca bağımsızlığımız, ödemelerde rekabeti ve birlikte çalışabilirliği teşvik etmek için tasarlanmıştır.”

Projesinin Libra olarak 2018 yılında Facebook tarafından tasarlandığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala