bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

Euroclear, Blockchain Ödeme Sistemine Katıldı

euroclear blockchain odeme sistemine katildi

Belçika merkezli finansal hizmetler şirketi Euroclear, bugün yaptığı açıklamada, kripto teknolojisinde kripto varlıklar için bir ödeme sistemi oluşturan bir banka konsorsiyumuna katıldığını söyledi. Euroclear, Bitcoin gibi kripto varlıkların temelini oluşturan dağıtık defter teknolojisine (DLT) veya Blockchain doğru ilerledikçe üç yıllık konsorsiyum Fnality’den bir hisse satın aldığını söyledi.

Euroclear, Blockchain Ödeme Sistemine Dahil Oldu

Bir varlığın yasal mülkiyeti için nakit takas edildiği bir işlemin son ayağı olan hisse senedi ve tahvil alım satımlarını çözen Euroclear, amacın tokenize edilmiş varlıkları veya dijital menkul kıymetleri DLT üzerindeki dijital nakit karşılığında daha hızlı ve verimli bir şekilde takas etmek olduğunu söyledi.

euroclear blockchain odeme sistemine katildi 2

Fnality CEO’su Rhomaios Ram yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bunun, işimizin yürütülmesi için bariz olumlu etkileri var.

Fnality, para birimlerinin dijital versiyonlarını kullanarak, finansal kuruluşlar arasında değer aktarımıyla ilgili bazı süreçlerin ve evrak işlerinin yerini almayı hedefliyor. İngiltere Merkez Bankası, geçen yıl merkez bankasında blok zincirine dayalı olanlar da dahil olmak üzere daha geniş bir beklenen ödeme sistemleri yelpazesini karşılamak için yeni bir hesap türüne yeşil ışık yakmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala