bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,320.97 2.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,048.70 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 596.49 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 155.00 7.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517572 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152165 3.71%

Euler Finance, Çalınan Varlıkları Geri Aldı

Euler Finance Calinan Varliklari Geri Aldi

Merkeziyetsiz borç verme platformu Euler Finance, 200 milyon dolarlık siber saldırının ardından tüm ‘geri alınabilir fon’ların iade edildiğini duyurdu. Böylece yılın en büyük kripto saldırılarından biri olumlu sonuçlandı.

Euler Finance Calinan Varliklari Geri Aldi2

Euler Hacker’ı Fonları İade Etti

Euler Finance, siber saldırının ardından tüm ‘geri alınabilir fon’ların iade edildiğini duyurdu. Kripto araştırma şirketi Arkham Intelligence’a göre dün hacker ile ilişkili kripto adresinden Euler‘e yaklaşık 19 milyon dolar değerinde 10.580 ether (ETH) aktarıldı.

Euler, 13 Mart’ta yaklaşık 200 milyon dolarlık siber saldırıya maruz kalmıştı. Saldırının ardından hacker’a fonların yüzde 90’ını iade etmesi teklif edilmişti. Hacker, çaldığı varlıkları parçlar halinde protokole iade etmişti. Hacker hakkında bilgi verenlere ise 1 milyon dolar ödül verileceği açıklanmıştı.

DeFi protokolü Euler Finance, flash loan saldırısına uğramıştı. Protokolden DAI, WBTC, sETH ve USDC’deki dört işlemden 198 milyon dolarlık varlık çalınmıştı. Saldırının ardından harekete geçen protokol, hacker’a fonların yüzde 90’ını iade etmesi için teklif yapmıştı. Flash loan saldırısı, akıllı sözleşmelerdeki açığın kullanılması ile yapılan fiyat manipülasyonuna deniyor.

Diğer yandan hacker’ın Kuzey Koreli hesaplarla bağlantılı olduğu iddia edilmişti. Chainalysis, Euler hacker’ı ile Axie Infinity saldırısıyla ilişkili adreslerin etkileşim halinde olduğunu bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala