bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,331.97 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,236.66 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 594.46 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 142.14 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519614 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465353 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148011 1.16%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 1 Temmuz 2020

Ethereum Teknik Analizi

Ethereum’un Paribu (paribu.com) verilerine göre dört saat periyotlu grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte mavi renkteki orta vadeli yükselen kanal içinde hareket devam ediyor.

Ethereum fiyatı yükselen kanalın orta çizgisi seviyelerinde. Bu seviyenin (1538 TL) altında günlük kapanışların gelmesi durumunda kanal alt çizgisinin destek göstereceği seviye 1368 TL civarı. 1368 TL’nin altında ise 1285 ve 1161 TL seviyesindeki bir önceki dipler hedeflenebilir.

Diğer taraftan, kanal orta çizgisi seviyesinden destek bulabilirse kanal üst çizgisini yeniden hedefleyebilir. Bu da 1718 TL seviyesini gösteriyor. 1744 TL ise, bu sene Şubat ayında görülmüş olan zirve fiyat.

Kısa Vadede Simetrik Üçgen Formasyonu

Grafiğin biraz daha yaklaşık bir saat periyotlu halini incelediğimizde aşağıdaki görseli elde ediyoruz. Kısa vadede yeşil düşen trend çizgisi ile, kırmızı yükselen trend çizgisi arasındaki sıkışıklık simetrik üçgen formasyonunun tüm gereklerini taşıyor. Dolayısıyla, bu noktadan sonra kırmızı ya da yeşil trend çizgilerinden hangisinin kırılacağını takip etmek gerek. Simetrik üçgen formasyonları yön tayini açısından, ne tarafa sonuçlanacağının tahmin edilmesi en güç formasyonlardan birisidir. Bu nedenle, formasyonu oluşturan trend çizgilerinden birisinin kırılmasını beklemek faydalı olabilir. Dolayısıyla, formasyonun aşağı kırılarak sonlandığından bahsedebilmemiz için 1539 TL seviyesinin altında kapanışlar; yukarı kırılarak sonlandığından bahsedebilmemiz için ise 1570 TL seviyesinin üzerinde kapanışlar gereklidir.

Simetrik üçgen formasyonu aşağı kırılarak sonlanırsa formasyon hedefi alttan geçen yeşil renkteki kesikli çizginin göstereceği seviyelerdir ki, bugün için 1491 TL seviyesini gösteriyor. Diğer taraftan, formasyon yukarı doğru sonlanırsa kırmızı renkteki kesikli çizginin göstereceği seviyenin hedeflenmesi beklenir. Bu çizgi de bugünler için 1608 TL seviyesini gösteriyor. Bu değerlerin, zaman ilerledikçe değiştiğini de göz ardı etmemelisiniz.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD ve RSI’daki düşen trend çizgilerinin takip edilmesi önemli olabilir. Ayrıca, MACD ve RSI oluşturdukları son zirve ve dipler açısından incelendiğinde Dow Teorisi’ne göre düşüş trendinde olduklarını teyit ediyorlar.

MACD göstergesinin satış sinyalini sürdürdüğünü görüyoruz. MACD kendi üzerinde gösterilmiş olan kırmızı düşen trend çizgisini yukarı kırmadıkça, orta vadeli alış için acele edilmemesinde fayda olabilir.

RSI 50 seviyesinin altındaki değeriyle zayıf bir görüntü sergiliyor. RSI, kendi üzerinde çizilmiş olan mavi renkteki düşen trend çizgisini yukarı kırmadıkça düşüşünü devam ettirecektir. RSI’ın düşüşü ise ancak fiyatlardaki bir düşüşe gerçekleşebilir.

STOCH RSI ise aşırı satış bölgesine yeniden geçmiş durumda. STOCH RSI aşırı satış bölgesinde dalgalanarak hareketine devam edebilir. Böyle durumlarda, fiyatlardaki düşüş biraz daha sertleşebilir. Bu nedenle, STOCH RSI 20 seviyesinin üzerine geçmedikçe yeni alımlar için acele edilmesine gerek olmayabilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Ethereum’un Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıdaki gibidir.

Destekler: 1539, 1491 1368, 1285

Dirençler: 1570, 1608,1718, 1744

Herkese sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala