bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,160.92 6.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.31 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 589.25 5.21%
solana
Solana (SOL) $ 144.82 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531953 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470223 2.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151263 14.60%

Ethereum Name Service’e (ENS) Aptos’tan Rakip: ANS

Ethereum Name Servicee ENS Aptostan Rakip ANS

Ethereum’un son dönemdeki en önemli ürünlerinde biri de şüphesiz Ethereum Name Service (ENS). NFT’ler ile birlikte yüksek satış oranları yakalayan ENS, ilgi ile takip ediliyor ve bir yatırım kolu olarak görülüyor. Ancak ENS yeni bir rakip ile karşı karşıya: Aptos Name Service (ANS).

Ethereum Name Servicee ENS Aptostan Rakip ANS

Ethereum Name Service’in (ENS) Yeni Rakibi Aptos Name Service (ANS)

Blockchain ağları yapıları gereği hash’li anahtar adres satırlarından oluşuyor. Ancak bu adresler kolay bir şekilde akılda tutulamıyor. Bu yüzden Ethereum Name Service (ENS) domain’leri, kullanıcıların tanımlayabileceği bu adresler ile çok daha kolay kullanılabiliyor. Tabii Ethereum bu konuda rakipsiz değil. Son olarak çıkışı ile birlikte ilgi odağı olan Aptos Blockchain ağı, DeFi ve ekosistem kısmında yaptığı atılımların yanı sıra Ethereum’a da rakip sundu. Aptos Name Service (ANS) adındaki bu alan adı, .apt kodu ile yeni sahiplerini bekliyor olacak. Konu hakkında blog üzerinden duyuruda bulunan Aptos ekibi şu ifadelere yer verdi:

“Aptos Names Service’i (ANS) resmi olarak tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Aptos ile sınıfının en iyisi bir Blockchain deneyimi oluşturarak yeni bir yol açıyoruz. Bu yüzden ilk günde bir ad hizmetiyle lansman yapıyoruz”

Bununla birlikte ekip her ne kadar detaylı olmasa da gelecek planlarına da yer verdi. Proje sırada ne var başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

“ANS’yi resmi olarak kullanıma sunduğumuza göre, daha yapacak çok şey var! ANS, mühendislerimizin, araştırmacılarımızın ve tasarımcılarımızın ANS’yi en sağlam ve kullanımı kolay adlandırma hizmetine dönüştürmek için çalıştığı Aptos Labs ekibi tarafından desteklenme. ANS’den sağlanan fonlar, hibeler ve diğer girişimler yoluyla Aptos ekosistemini büyütmek için kullanılacak”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala